X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Dolegliwości po poronieniu
Odpowiedz

Dolegliwości po poronieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MoniaCudn955 Nowa

Wysłany: 19 kwietnia, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Jestem kilka dni po łyżeczkowaniu, jednak od wczoraj zauważyłam że mam trudności z wypróżnianiem się. Czuje wtedy ogromny ból brzucha… czy któraś z Was tak miała, co pomagało? Wizytę kontrolną mam za 3 tygodnie, ale niewiem czy nie umówić się wcześniej bo jest to nie do zniesienia :(

• OldMe-NewMe Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja miałam podobnie ale to się zdarzyło tylko jeden raz. Nigdy nie rodziłam bo to była moja pierwsza ciąża ale to było coś podobnego, jak mówią o pierwszym wypróżnieniu po porodzie. Kilka dni bolał mnie brzuch, bardziej jelita ale nie byłam w stanie się wypróżnić więc nie tego na siłę ale po kilku dniach uznałam że to nie zdrowe i „zmusiłam się” i to było okropne. Bardzo bolał mnie brzuch w trakcie. W łazience siedziałam chyba z 40 min jak nie więcej. Ale to był tylko jeden raz. Później juz wypróżnianie wróciło do normy.

• Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też po łyżeczkowaniu bolał brzuch w wc ale i np gdy się zbyt najadłam. Do tego stopnia, że wypadały mi z rąk sztućce. To jest przejściowe - u mnie trwało 2tyg aż wypadł mi większy skrzep a brzuch czułam, że jest zagojony. Twój organizm się oczyszcza a ponadto po łyżeczkowaniu masz pełno ran. Trzeba odczekać.

Ja teraz jestem po poronieniu samoistnym (w domu) i mam podobnie w wc, z tym że porównując do łyżeczkowania to mniejszy ten ból i rzadszy ale i tak wygina. Jak bardzo mnie boli to biorę pyralginę.

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
    ➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
    ➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ