X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ergotamina
Odpowiedz

Ergotamina

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Oliw0894 Debiutantka

Wysłany: 18 kwietnia, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam pytanie do osób, którym lekarz przepisał ergotaminę w celu obkurczenia macicy przy poronieniu. Czy ergotamina działa z jakimś opóźnieniem? Jestem już po 5 tabletce, za parę godzin wezmę kolejną a skurczy nadal nie mam, krwawienia takze. W macicy został fragment kosmówki, który daje dolegliwości (bóle lędźwi). Badania krwi w normie. Beta nadal wykrywalna. Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja, 17:14

Oliw0894 lubi tę wiadomość

• Oliw0894 Debiutantka

Wysłany: 19 kwietnia, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za odpowiedź!

• Milka@#/ Debiutantka

Wysłany: 2 lipca, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca, 21:10

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ