X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ergotamina
Odpowiedz

Ergotamina

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Oliw0894 Debiutantka

Wysłany: 18 kwietnia, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam pytanie do osób, którym lekarz przepisał ergotaminę w celu obkurczenia macicy przy poronieniu. Czy ergotamina działa z jakimś opóźnieniem? Jestem już po 5 tabletce, za parę godzin wezmę kolejną a skurczy nadal nie mam, krwawienia takze. W macicy został fragment kosmówki, który daje dolegliwości (bóle lędźwi). Badania krwi w normie. Beta nadal wykrywalna. Pozdrawiam

• Ragazza Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łykałam ergotaminę chyba z 8 dni, nie miałam po niej żadnych skurczy. Nie dała mi też żadnego efektu, po miesiączce dalej miałam jakieś resztki w obrazie usg. Zniknęły dopiero po trzecim krwawieniu.
    Dodatkowo rozwaliła mi mi wyniki wątrobowe, ALT przekroczony 4krotnie...

Natomiast ja nie miałam żadnych dolegliwości w związku z tymi resztkami i beta też spadła do 0, więc u mnie to raczej nie były fragmenty kosmówki.

Oliw0894 lubi tę wiadomość

31 lat
    Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    MTHFR hetero, PAI-1 hetero
    Antykoagulant tocznia
    Starania od 05/2024

28.11.2024 ⏸️
    10.01.2024 💔 poronienie zatrzymane
  • Oliw0894 Debiutantka

Wysłany: 19 kwietnia, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za odpowiedź!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ