X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ginekolog odrazu wysłał mnie do szpitala żeby usunąć.
Odpowiedz

Ginekolog odrazu wysłał mnie do szpitala żeby usunąć.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Milena0011 Nowa

Wysłany: 2 sierpnia, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytuj / Edytuj / Zgłoś
    Cześć. Jest to moja pierwsza ciąża więc wszystkiego się uczę. Około 3 tygodnie temu byłam u ginekologa. Beta(brak ciąży) USG pęcherzyk i płyn w zatoce Douglasa. Po 3 tygodniach wracam z wynikami 6,800, na USG ciąża. Według miesiączki 9 tydzień/ 6 tydzień według USG. Pani ginekolog wysłała mnie na usunięcie ponieważ nie widać czynności serca. Czytałam i słyszałam, że serduszko zaczyna bić u niektórych o wiele później, a różnica w tygodniach też nie jest nowością. Najbardziej zastanawia mnie fakt, że płód nie rozwija się, a 3 tygodnie temu nie było nic widać zarówno na USG i badaniach z krwi. W środę czeka mnie kolejne USG ale ja wierzę, że jest to młoda ciąża..

• pp2018 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz możliwość skonsultowania z innym lekarzem?

Na forum były naprawdę różne historie, przesunięte owulacje i były z tego ciąże.

Milena0011 lubi tę wiadomość

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    🩺 3.01 połówkowe
    🩷🩷🩷🩷
    Euthyrox 50

KIR AA

preg.png
  • Dominika08qq Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie udaj się na wizytę do innego ginekologa!!

• Milena0011 Nowa

Wysłany: 3 sierpnia, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w poniedziałek powtórzę betę. W środę mam USG

• Mischava Nowa

Wysłany: 10 sierpnia, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bardzo podobna sytuacja.. ale ginekolog tylko wspomniala o tym (mowila tez, ze raz wyslala dziewczyne a pozniej sie okazało w szpitalu, ze bicie serca jest) Nie wiem czy chciala mi po prostu dodać otuchy ta historią.

U mnie też pierwsza ciąża, OM miałam 6.06 (czyli niby 9t3d), 2 tyg temu bylam na USG, ciąża potwierdzona (CRL 3,5mm, 5,5yg, ale to USG bardzo niewyrazne), wczoraj byłam na drugim USG, (CRL 4mm, brak bicia serca) - w ogóle nie urosło, ale za to wyraźniej widać niz pierwsze USG... Dodatkowo od wczoraj dosłownie przed wizyta zaczęłam plamić na brązowo i cały czas tak jest.

Moja ginekolog zleciła mi bete wczoraj i kolejna w poniedzialek. Wizyte mam w najblizszą środę.
    Wczorajsza beta: 16845.

Przepłakałam cały dzien i noc.. generalnie przygotowuje się psychiczne na najgorsze.

Jak u Ciebie sytuacja Milena? Wysyłam dużo ciepła

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ