X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ginekolog odrazu wysłał mnie do szpitala żeby usunąć.
Odpowiedz

Ginekolog odrazu wysłał mnie do szpitala żeby usunąć.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Milena0011 Nowa

Wysłany: 2 sierpnia 2024, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytuj / Edytuj / Zgłoś
    Cześć. Jest to moja pierwsza ciąża więc wszystkiego się uczę. Około 3 tygodnie temu byłam u ginekologa. Beta(brak ciąży) USG pęcherzyk i płyn w zatoce Douglasa. Po 3 tygodniach wracam z wynikami 6,800, na USG ciąża. Według miesiączki 9 tydzień/ 6 tydzień według USG. Pani ginekolog wysłała mnie na usunięcie ponieważ nie widać czynności serca. Czytałam i słyszałam, że serduszko zaczyna bić u niektórych o wiele później, a różnica w tygodniach też nie jest nowością. Najbardziej zastanawia mnie fakt, że płód nie rozwija się, a 3 tygodnie temu nie było nic widać zarówno na USG i badaniach z krwi. W środę czeka mnie kolejne USG ale ja wierzę, że jest to młoda ciąża..

• pp2018 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2024, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz możliwość skonsultowania z innym lekarzem?

Na forum były naprawdę różne historie, przesunięte owulacje i były z tego ciąże.

Milena0011 lubi tę wiadomość

• Dominika08qq Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2024, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie udaj się na wizytę do innego ginekologa!!

• Milena0011 Nowa

Wysłany: 3 sierpnia 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w poniedziałek powtórzę betę. W środę mam USG

• Mischava Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2024, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bardzo podobna sytuacja.. ale ginekolog tylko wspomniala o tym (mowila tez, ze raz wyslala dziewczyne a pozniej sie okazało w szpitalu, ze bicie serca jest) Nie wiem czy chciala mi po prostu dodać otuchy ta historią.

U mnie też pierwsza ciąża, OM miałam 6.06 (czyli niby 9t3d), 2 tyg temu bylam na USG, ciąża potwierdzona (CRL 3,5mm, 5,5yg, ale to USG bardzo niewyrazne), wczoraj byłam na drugim USG, (CRL 4mm, brak bicia serca) - w ogóle nie urosło, ale za to wyraźniej widać niz pierwsze USG... Dodatkowo od wczoraj dosłownie przed wizyta zaczęłam plamić na brązowo i cały czas tak jest.

Moja ginekolog zleciła mi bete wczoraj i kolejna w poniedzialek. Wizyte mam w najblizszą środę.
    Wczorajsza beta: 16845.

Przepłakałam cały dzien i noc.. generalnie przygotowuje się psychiczne na najgorsze.

Jak u Ciebie sytuacja Milena? Wysyłam dużo ciepła

👧 👦 🐱 🐱
    08.2024 💔 9tc. (poronienie samoistne)

OM 04.12.24 ⏸️ 06.01 🥰
    25.06 Prenatalne 3TRYM, 1300g zdrowego szczęścia <3

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ