Ginekolog odrazu wysłał mnie do szpitala żeby usunąć.
-
Cytuj / Edytuj / Zgłoś
Cześć. Jest to moja pierwsza ciąża więc wszystkiego się uczę. Około 3 tygodnie temu byłam u ginekologa. Beta(brak ciąży) USG pęcherzyk i płyn w zatoce Douglasa. Po 3 tygodniach wracam z wynikami 6,800, na USG ciąża. Według miesiączki 9 tydzień/ 6 tydzień według USG. Pani ginekolog wysłała mnie na usunięcie ponieważ nie widać czynności serca. Czytałam i słyszałam, że serduszko zaczyna bić u niektórych o wiele później, a różnica w tygodniach też nie jest nowością. Najbardziej zastanawia mnie fakt, że płód nie rozwija się, a 3 tygodnie temu nie było nic widać zarówno na USG i badaniach z krwi. W środę czeka mnie kolejne USG ale ja wierzę, że jest to młoda ciąża.. -
A masz możliwość skonsultowania z innym lekarzem?
Na forum były naprawdę różne historie, przesunięte owulacje i były z tego ciąże.
Milena0011 lubi tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
U mnie bardzo podobna sytuacja.. ale ginekolog tylko wspomniala o tym (mowila tez, ze raz wyslala dziewczyne a pozniej sie okazało w szpitalu, ze bicie serca jest) Nie wiem czy chciala mi po prostu dodać otuchy ta historią.
U mnie też pierwsza ciąża, OM miałam 6.06 (czyli niby 9t3d), 2 tyg temu bylam na USG, ciąża potwierdzona (CRL 3,5mm, 5,5yg, ale to USG bardzo niewyrazne), wczoraj byłam na drugim USG, (CRL 4mm, brak bicia serca) - w ogóle nie urosło, ale za to wyraźniej widać niz pierwsze USG... Dodatkowo od wczoraj dosłownie przed wizyta zaczęłam plamić na brązowo i cały czas tak jest.
Moja ginekolog zleciła mi bete wczoraj i kolejna w poniedzialek. Wizyte mam w najblizszą środę.
Wczorajsza beta: 16845.
Przepłakałam cały dzien i noc.. generalnie przygotowuje się psychiczne na najgorsze.
Jak u Ciebie sytuacja Milena? Wysyłam dużo ciepła -