Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ginekolog odrazu wysłał mnie do szpitala żeby usunąć.
Odpowiedz

Ginekolog odrazu wysłał mnie do szpitala żeby usunąć.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Milena0011 Nowa

Wysłany: 2 sierpnia, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytuj / Edytuj / Zgłoś
    Cześć. Jest to moja pierwsza ciąża więc wszystkiego się uczę. Około 3 tygodnie temu byłam u ginekologa. Beta(brak ciąży) USG pęcherzyk i płyn w zatoce Douglasa. Po 3 tygodniach wracam z wynikami 6,800, na USG ciąża. Według miesiączki 9 tydzień/ 6 tydzień według USG. Pani ginekolog wysłała mnie na usunięcie ponieważ nie widać czynności serca. Czytałam i słyszałam, że serduszko zaczyna bić u niektórych o wiele później, a różnica w tygodniach też nie jest nowością. Najbardziej zastanawia mnie fakt, że płód nie rozwija się, a 3 tygodnie temu nie było nic widać zarówno na USG i badaniach z krwi. W środę czeka mnie kolejne USG ale ja wierzę, że jest to młoda ciąża..

• pp2018 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz możliwość skonsultowania z innym lekarzem?

Na forum były naprawdę różne historie, przesunięte owulacje i były z tego ciąże.

Milena0011 lubi tę wiadomość

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    Euthyrox 25

KIR AA

preg.png
  • Dominika08qq Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie udaj się na wizytę do innego ginekologa!!

• Milena0011 Nowa

Wysłany: 3 sierpnia, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w poniedziałek powtórzę betę. W środę mam USG

• Mischava Nowa

Wysłany: 10 sierpnia, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bardzo podobna sytuacja.. ale ginekolog tylko wspomniala o tym (mowila tez, ze raz wyslala dziewczyne a pozniej sie okazało w szpitalu, ze bicie serca jest) Nie wiem czy chciala mi po prostu dodać otuchy ta historią.

U mnie też pierwsza ciąża, OM miałam 6.06 (czyli niby 9t3d), 2 tyg temu bylam na USG, ciąża potwierdzona (CRL 3,5mm, 5,5yg, ale to USG bardzo niewyrazne), wczoraj byłam na drugim USG, (CRL 4mm, brak bicia serca) - w ogóle nie urosło, ale za to wyraźniej widać niz pierwsze USG... Dodatkowo od wczoraj dosłownie przed wizyta zaczęłam plamić na brązowo i cały czas tak jest.

Moja ginekolog zleciła mi bete wczoraj i kolejna w poniedzialek. Wizyte mam w najblizszą środę.
    Wczorajsza beta: 16845.

Przepłakałam cały dzien i noc.. generalnie przygotowuje się psychiczne na najgorsze.

Jak u Ciebie sytuacja Milena? Wysyłam dużo ciepła

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ