Ile czekaliście po metotreksacie?
-
Witam , jestem po cp i leczeniu metotreksatem w szpitalu powiedzieli, że starać się mogę za 6 miesięcy a ginekolog 3 miesiące.
Chciała bym wiedzieć jak to wyglądało u was po jakim czasie od metotreksatu zaszlyscie w ciążę ? Po ilu miesiącach zaczęliście starania.
Starania były co 2 cykle czy każdy ?
Jestem po 2 dawkach mtx -
Janinka wrote:Hej, u mnie po 2dawkach była laparoskopia z usunięciem jajowodu. Miałam przerwę 5mc.
Zaszłam w ciążę w drugim cyklu starań.
Trzymam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 06:55
-
Czeka mnie drożność jajowodów z ewentualnym usunięciem skrzepu gdyby się nie wchłonął . Powiedział , że nawet jak będzie drożny to 15% że będzie powtórka dla tego się boje 🙁 no i mój ginekolog powiedział że 3 miesiące się wchłania mtx i można się starać a większości czytam, że 6 miesięcy . Też udało się w 2 cyklu , pierwsza ciąża
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 17:25
-
Hej, trochę sprostuję- ciąża pozamaciczna była moją pierwszą, ale starałam się o nią prawie 2lata. Po usunięciu jajowodu zaszłam w drugim cyklu.
Widzę, że co dziewczyna to inna historia. Oby wszystkie pozytywne
Gdzieś czytałam, że sam fakt wystąpienia jednej CP faktycznie statystycznie zwiększa szanse na kolejną, ale chyba co do zasady większość to jednorazowe przypadki14cs CP, ostał się 1 jajowód
2cs po operacji -