X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Indukcja farmakologiczną a łyżeczkowanie
Odpowiedz

Indukcja farmakologiczną a łyżeczkowanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anaikays Nowa

Wysłany: 16 lipca, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, szukam osób, które miały podobnie.

U mnie puste jajo płodowe wykryte w 6 tyg. obserwacja do 8tyg i w końcu decyzja o indukcji farmakologicznej. Pierwsza seria Arthrotec (w sumie 8 tabletek) nie zadziałała. Miałam mocne skurcze ale ani kropli krwawienia. USG - jajo nadal się trzyma. Wczoraj dostałam kolejną serię i … nadal nic. Kontrola dopiero w czwartek. Czy jest sens próbować trzeci raz czy to już pora na zabieg???

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaikays wrote:
    Cześć, szukam osób, które miały podobnie.

U mnie puste jajo płodowe wykryte w 6 tyg. obserwacja do 8tyg i w końcu decyzja o indukcji farmakologicznej. Pierwsza seria Arthrotec (w sumie 8 tabletek) nie zadziałała. Miałam mocne skurcze ale ani kropli krwawienia. USG - jajo nadal się trzyma. Wczoraj dostałam kolejną serię i … nadal nic. Kontrola dopiero w czwartek. Czy jest sens próbować trzeci raz czy to już pora na zabieg???
    Witaj,bardzo mi przykro 🫂🥺
    Ja miałam tabletki , po pierwszej serii mocne skurcze i cisza, zero plamienia, na nastepny dzień kolejne tabletki, mocniejsze skurcze i krwawienie dopiero w nocy ale oprócz tego wszystko było dalej w środku.. na drugi dzień rano i tak zabieg łyżeczkowania.. tabletki miały pomóc przed zabiegiem bo nie zawsze działają na każdego tak szybko.

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Anaikays Nowa

Wysłany: 19 lipca, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, dziękuję za odpowiedź. Napisze tutaj bo może ktoś kiedyś będzie szukał. U mnie 2 rundy z Arthrotec i żadna nie przyniosła krwawienia. Skończyło się zabiegiem.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ