Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Indukcja farmakologiczną a łyżeczkowanie
Odpowiedz

Indukcja farmakologiczną a łyżeczkowanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anaikays Nowa

Wysłany: 16 lipca, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, szukam osób, które miały podobnie.

U mnie puste jajo płodowe wykryte w 6 tyg. obserwacja do 8tyg i w końcu decyzja o indukcji farmakologicznej. Pierwsza seria Arthrotec (w sumie 8 tabletek) nie zadziałała. Miałam mocne skurcze ale ani kropli krwawienia. USG - jajo nadal się trzyma. Wczoraj dostałam kolejną serię i … nadal nic. Kontrola dopiero w czwartek. Czy jest sens próbować trzeci raz czy to już pora na zabieg???

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaikays wrote:
    Cześć, szukam osób, które miały podobnie.

U mnie puste jajo płodowe wykryte w 6 tyg. obserwacja do 8tyg i w końcu decyzja o indukcji farmakologicznej. Pierwsza seria Arthrotec (w sumie 8 tabletek) nie zadziałała. Miałam mocne skurcze ale ani kropli krwawienia. USG - jajo nadal się trzyma. Wczoraj dostałam kolejną serię i … nadal nic. Kontrola dopiero w czwartek. Czy jest sens próbować trzeci raz czy to już pora na zabieg???
    Witaj,bardzo mi przykro 🫂🥺
    Ja miałam tabletki , po pierwszej serii mocne skurcze i cisza, zero plamienia, na nastepny dzień kolejne tabletki, mocniejsze skurcze i krwawienie dopiero w nocy ale oprócz tego wszystko było dalej w środku.. na drugi dzień rano i tak zabieg łyżeczkowania.. tabletki miały pomóc przed zabiegiem bo nie zawsze działają na każdego tak szybko.

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Anaikays Nowa

Wysłany: 19 lipca, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, dziękuję za odpowiedź. Napisze tutaj bo może ktoś kiedyś będzie szukał. U mnie 2 rundy z Arthrotec i żadna nie przyniosła krwawienia. Skończyło się zabiegiem.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ