Infekcja drog moczowych a poronienie!
-
Dzień dobry zakładam nowy wątek ponieważ nie znalazłam podobnego. Od bardzo dawna mam ten problem głównie związany z cewka moczową chodziłam po różnych lekarzach, brałam różne antybiotyki, dostawałam też leki na grzybice w końcu sama zrobiłam badania w tym kierunku i oczywiście nie mam żadnej grzybicy wynik ujemny. Ostatni ginekolog nie widział problemu stwierdził że kobiety w ciąży mają często zapalenie pekerza i że spokojnie mogę się starać o ciąże. 4 miesiące później byłam ww ciąży w 6tc objawy się nasiliły parcie na pęcherz i ciągnięcie w cewce moczowej poszłam do lekarza dostałam morular jedna saszetkę. Na usg w 7 tc okazało się że zarodek zatrzymał się w 6t2d zabieg miałam w 8tc😭badanie z szyjki na bakterie ujemny. Wybłagałam lekarza o leczenie na choroby przenoszone droga płciową tj chlamydia i ureaplasma mogą powodować takie objawy. Więc brałam przez trzy tygodnie niestety objawy nie ustąpiły nie wiem co dalej robić, może ktoś miał podobnie i podpowie jak sobie poradził?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2021, 21:29
-
Karola1688 wrote:Dzień dobry zakładam nowy wątek ponieważ nie znalazłam podobnego. Od bardzo dawna mam ten problem głównie związany z cewka moczową chodziłam po różnych lekarzach, brałam różne antybiotyki, dostawałam też leki na grzybice w końcu sama zrobiłam badania w tym kierunku i oczywiście nie mam żadnej grzybicy wynik ujemny. Ostatni ginekolog nie widział problemu stwierdził że kobiety w ciąży mają często zapalenie pekerza i że spokojnie mogę się starać o ciąże. 4 miesiące później byłam ww ciąży w 6tc objawy się nasiliły parcie na pęcherz i ciągnięcie w cewce moczowej poszłam do lekarza dostałam morular jedna saszetkę. Na usg w 7 tc okazało się że zarodek zatrzymał się w 6t2d zabieg miałam w 8tc😭badanie z szyjki na bakterie ujemny. Wybłagałam lekarza o leczenie na choroby przenoszone droga płciową tj chlamydia i ureaplasma mogą powodować takie objawy. Więc brałam przez trzy tygodnie niestety objawy nie ustąpiły nie wiem co dalej robić, może ktoś miał podobnie i podpowie jak sobie poradził?
Na poczatku bardzo mi przykro z powodu Twojej straty...
Robiłaś badanie moczu, posiew z moczu?15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Tak posiew ujemny a w ogólnym badaniu wychodziły bardzo liczne bakterie po ostatnim antybiotyku który był 3 tyg temu powtórzylam badanie moczu bakterii nie ma ale pieczenie cewki i częste oddawanie moczu zostało. Tak jak ja często odwiedzam toaletę to chyba nikt. Nie mam już na to siły.
-
Karola1688 wrote:Tak posiew ujemny a w ogólnym badaniu wychodziły bardzo liczne bakterie po ostatnim antybiotyku który był 3 tyg temu powtórzylam badanie moczu bakterii nie ma ale pieczenie cewki i częste oddawanie moczu zostało. Tak jak ja często odwiedzam toaletę to chyba nikt. Nie mam już na to siły.
Z tego co wiem to bakterie w moczu ogólnym wychodzą bardzo często i lekarze informują że to normalne.
Może warto żebyś odwiedziła urologa? Jeżeli to już taka poważna sprawa? Na Facebooku działa grupa "Śrudmiąższowe zapalenie pęcherza" może tam zagladnij? Sama tam należę i już mnóstwo rad uzyskała bo też często mam stany zapalne.
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Dziękuję na pewno zajrzę na fb. Dziś właśnie się wybieram do urologa bo tak się nie da żyć. A po drugie chce się starać o kolejna ciąże i strasznie się boję że jeśli tego nie wyleczę to skończy się jak poprzednio a tego już chyba nie wytrzymam.
Aneta2506 lubi tę wiadomość
-
Karola1688 wrote:Dziękuję na pewno zajrzę na fb. Dziś właśnie się wybieram do urologa bo tak się nie da żyć. A po drugie chce się starać o kolejna ciąże i strasznie się boję że jeśli tego nie wyleczę to skończy się jak poprzednio a tego już chyba nie wytrzymam.
Daj znać co Ci powiedział
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Hej nic nowego się nie dowiedziałam. Z usg wynika że wszystko w porządku żadnych badań i leków nie zleciła kazała iść do neurologa i zrobić rezonas krekaslupa. Tak że straciłam tylko kasę i nic więcej. Ostatnio brałam antybotyk unidox i po nim jest znaczne lepiej choć jeszcze nie idealnie więc podejrzewam jakąś bakterie atypowa. Czytałam różne wypowiedzi że po wyleczeniu ureoplasmy objawy się jeszcze utrzymują. Chcę zrobić wymaz w tym kierunku tylko ze nigdzie w okolicy tego nie robią. Jest w diagnostyce takie badanie ale wysyłkowe i sam pobierasz wymaz i trochę się martwię czy aby wynik będzie wiarygodny jak to sama pobiorę 😔🤔
-
O matko bardzo Ci współczuję i mam nadzieję że w końcu z tego wyjdziesz...
Nic niestety nie doradzę bo pierwszy raz słyszę o czymś takim. Ale trzymam kciuki.15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
nick nieaktualnyKarola1688 wrote:Hej nic nowego się nie dowiedziałam. Z usg wynika że wszystko w porządku żadnych badań i leków nie zleciła kazała iść do neurologa i zrobić rezonas krekaslupa. Tak że straciłam tylko kasę i nic więcej. Ostatnio brałam antybotyk unidox i po nim jest znaczne lepiej choć jeszcze nie idealnie więc podejrzewam jakąś bakterie atypowa. Czytałam różne wypowiedzi że po wyleczeniu ureoplasmy objawy się jeszcze utrzymują. Chcę zrobić wymaz w tym kierunku tylko ze nigdzie w okolicy tego nie robią. Jest w diagnostyce takie badanie ale wysyłkowe i sam pobierasz wymaz i trochę się martwię czy aby wynik będzie wiarygodny jak to sama pobiorę 😔🤔
-