Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie INFEKCJA WEWNĄTRZMACICZNA -> co po poronieniu
Odpowiedz

INFEKCJA WEWNĄTRZMACICZNA -> co po poronieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lavenda Ekspertka

Wysłany: 29 września, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, czy u którejś z Was również przyczyną poronienia była infekcja wewnatrzmaciczna? U mnie strata nastąpiła w 17tc, nie miałam żadnych objawów. 3 dni wcześniej miałam amniopunkcje, jednak lekarz mówi, że infekcja musiała wystąpić już wcześniej. Czy odkryłyście przyczynę infekcji? Czy wymagała leczenia? Czy były inne ciąże po leczeniu/bez leczenia i wszystko było ok?

27l.

Mamy córkę!
    Maj 2017

10.06 - dwie kreski
    11.06 - 72,8 mIU/ml
    13.06 - 164,5 mIU/ml
    15.06 - 324,5 mIU/ml
    18.06 - 994,5 mIU/ml
    21.06 - 3804,2 mIU/ml

07.09 - 💔 Maksymilian 17tc
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 29 września, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była infekcja wewnątrzmaciczna, po poronieniu robiłam badania na myko, urea i chlamydię i nic nie wyszło.
    U mnie wyglądało to tak, że najpierw kilka dni po wizycie kontrolnej zaczęły się lekkie plamienia, jak pojawiło się troszkę żywej krwi to pojechałam na IP, było wszystko ok. 1.5 dnia później wypadł skrzep wielkości wątróbki, znowu IP, wszystko było ok, lekarz powiedział że dalej będę krwawić bo jest jeszcze jakiś krwiak. Dwa dni później odeszły mi wody, znowu IP, przyjęcie na oddział, miła Pani dr powiedziała, że zaczyna się prawdopodobnie poronienie. Było mało wód, crp rosło, lekarze nie wiedzieli co robić, dawali antybiotyki. Kolejne dwa dni później serduszko przestało bić. Na wynikach z hist-pat była tylko informacja, że był stan zapalny owodni.
    W kolejnej ciąży co miesiąc robiłam badanie moczu plus posiew, raz było tak, że w moczu leukocyty i bakterie, posiew czysty, pojechałam prywatnie dodatkowo zrobić posiew z pochwy i wyszła grzybica, a ja totalnie nie miałam żadnych objawów. Także bezobjawowe infekcje lubią się koło mnie kręcić. Dostałam leki i dalej wszystko było ok.

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • Lavenda Ekspertka

Wysłany: 29 września, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioora wrote:
    U mnie była infekcja wewnątrzmaciczna, po poronieniu robiłam badania na myko, urea i chlamydię i nic nie wyszło.
    U mnie wyglądało to tak, że najpierw kilka dni po wizycie kontrolnej zaczęły się lekkie plamienia, jak pojawiło się troszkę żywej krwi to pojechałam na IP, było wszystko ok. 1.5 dnia później wypadł skrzep wielkości wątróbki, znowu IP, wszystko było ok, lekarz powiedział że dalej będę krwawić bo jest jeszcze jakiś krwiak. Dwa dni później odeszły mi wody, znowu IP, przyjęcie na oddział, miła Pani dr powiedziała, że zaczyna się prawdopodobnie poronienie. Było mało wód, crp rosło, lekarze nie wiedzieli co robić, dawali antybiotyki. Kolejne dwa dni później serduszko przestało bić. Na wynikach z hist-pat była tylko informacja, że był stan zapalny owodni.
    W kolejnej ciąży co miesiąc robiłam badanie moczu plus posiew, raz było tak, że w moczu leukocyty i bakterie, posiew czysty, pojechałam prywatnie dodatkowo zrobić posiew z pochwy i wyszła grzybica, a ja totalnie nie miałam żadnych objawów. Także bezobjawowe infekcje lubią się koło mnie kręcić. Dostałam leki i dalej wszystko było ok.

W środę mam mieć wymaz na 17 możliwych grzybów i bakterii. Z drugiej strony to amnio też mnie męczy.
    Dajesz nadzieję na tęczowe maleństwo. Widzę, że udało się Wam po ponad roku. 🤍
    Ja mam wielki stres, że sytuacja się potwórzy. Tym bardziej, że to był już drugi trymestr.
    U mnie było tylko kłucie w podbrzuszu i biegałam do toalety. Detektorem nie mogłam znaleźć tętna. Krwawić zaczęłam po drugiej dawce cytotecu. A mały rodził się w pęcherzu owodniowym.
    W histopatologi informacja o zwłóknieniach między kosmkami i naciekach z neutrofilów.

27l.

Mamy córkę!
    Maj 2017

10.06 - dwie kreski
    11.06 - 72,8 mIU/ml
    13.06 - 164,5 mIU/ml
    15.06 - 324,5 mIU/ml
    18.06 - 994,5 mIU/ml
    21.06 - 3804,2 mIU/ml

07.09 - 💔 Maksymilian 17tc
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 2 października, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W hist-pat dokładnie jest napisane "popłód morfologicznie niedojrzały, odpowiednio do wieku ciążowego z wykładnikami infekcji ropnej pod owodnią".
    Nic więcej co by było istotne i mówiło o jakiejkolwiek przyczynie poronienia

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    age.png
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 2 października, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam lekarzowi że strasznie boli mnie dół pleców, zbadał mnie i powiedział że mam 3 cm rozwarcia. Wzięli mnie wtedy na USG i serce już nie biło. Ja dostałam arthrotec forte na wywołanie skurczy, ale dwie dawki nic nie dały i miałam łyżeczkowanie. Po zabiegu mogłam zadzwonić do męża i mogliśmy się pożegnać z synkiem, przynieśli nam go zawiniętego w rożek.

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ