Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Jak długo czekalyscie na poronienie
Odpowiedz

Jak długo czekalyscie na poronienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kamila12 Debiutantka

Wysłany: 19 września 2022, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie udało się... Poronienie zatrzymane w 7 tc. Chciałabym żeby oczyściło się naturalnie. Ginekolog stwierdził że mogę czekać tak długo jak psychika mi pozwoli, że w ciągu 2-3 tygodni powinno być po wszystkim. Jeśli nie dam rady wytrzymać to udać się do szpitala. Jak było u was ? Czekalyscie tak długo ? Czy jednak wybralyscie się do szpitala na wywołanie ? Czy takie czekanie jest dla nas bezpieczne ?

• Namisa Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam do szpitala i skończyło się wywołaniem. Takie miałam zalecenie od gina - jak tylko zacznie się krwawienie ze skrzepami to obowiązkowo szpital, według niego tak jest najbezpieczniej. Dopiero po drugiej dawce indukcji udało się wywołać poronienie, a i tak ostatecznie skończyło się zabiegiem bo nie oczyściłam się całkowicie. Szpital ma swoje wady i zalety, ale przynajmniej szybciej można ruszyć do przodu i na bieżąco cię kontrolują, robią USG po wszystkim, obstawiają lekami. Minus jest taki że jest się samemu, bez partnera i można trafić na różnych ludzi - nie zawsze dobrze.

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • niemi Ekspertka

Wysłany: 19 września 2022, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, współczuję...
    Mnie lekarz przy obu poronieniach powiedział że to będzie maksymalnie w ciągu dwóch tygodni i za każdym razem było to 4 dni... Z tym że brałam duphaston, po stwierdzeniu obumarcia odstawialam i po 3 dniach zaczynało się plamienie a następnego dnia krwawienie. Co do bezpieczeństwa to czytałam że do 5 tygodni po obumarciu nie powinno się nic dziać, i to się zgadza z tym że lekarz pozwolił mi czekac 3 tygodnie gdy okazało się że serduszko zatrzymało się około 1,5 tygodnia wcześniej ☹️
    Dużo siły życzę i jeśli zmienisz zdanie to wiedz że to nic złego 😘 ja się broniłam przed szpitalem ale wiem że są kobiety które wolą to mieć szybko "z głowy". Gdyby się długo nic nie działo to zrób morfologię i OB żeby stwierdzić ewentualną infekcję

niemi
  • Lupesita93 Znajoma

Wysłany: 20 września 2022, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila12 wrote:
    Niestety nie udało się... Poronienie zatrzymane w 7 tc. Chciałabym żeby oczyściło się naturalnie. Ginekolog stwierdził że mogę czekać tak długo jak psychika mi pozwoli, że w ciągu 2-3 tygodni powinno być po wszystkim. Jeśli nie dam rady wytrzymać to udać się do szpitala. Jak było u was ? Czekalyscie tak długo ? Czy jednak wybralyscie się do szpitala na wywołanie ? Czy takie czekanie jest dla nas bezpieczne ?

Cześć. Pytanie brzmi czy krwawienie się pojawi w przeciągu tych 2-3 tyg.? U mnie się nie pojawiło. Wydaje mi się że najrozsądniej jest się udać do szpitala. Szybciej staniesz na nogi psychicznie i fizycznie. Ja chodziłam (bezwiednie) w marwej ciąży 4 tyg. + 1 tydz. czekania na samoistne/ "modlenia się" o krwawienie. BARDZO bałam się szpitala. Szczególnie że była to moja pierwsza ciąża i pierwszy pobyt w szpitalu. Spędziłam na oddziale dobę. Udało się bez łyżeczkowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2022, 22:10

• Mila88 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2022, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszym poronieniu zatrzymanym nie czekałam lekarz tego samego dnia, kiedy stwierdził, że nie bije serce wysłał mnie do szpitala. W drugim chciałam samoistnie. Po odstawieniu duphaston'u ponad tydzień czekałam i żadnego krwabwienia, zgłosiłam się do szpitala. W moim szpitalu jest praktyka, że wywoluja farmakologicznie poronienie i kiedy otwiera się szyjka i tak robią zabieg.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień przed wizytą na której lekarz stwierdził obumarcie miałam delikatne krwawienie. Dostałam skierowanie do szpitala, tego samego dnia się zgłosiłam, kolejnego poronienie wywołane tabletkami bez zabiegu. Chodziłam 1,5 tygodnia z obumarłą ciąża i nie dałabym rady psychicznie, dlatego wybrałam szpital. Po tym ulga.

• Wercia99 Debiutantka

Wysłany: 28 kwietnia, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila12 wrote:

Cześć ja czekałam ok 10 dni od momentu w którym dowiedziałam się o tym że ciąża niestety jest martwa (zatrzymanie w 6tyg) w pt poszłam do szpitala i lekarze w szpitalu powiedzieli ze nic się samoistnie w moim przypadku nie ruszyło nawet lekko się nic nie odkleiło więc dobrze ze się zgłosiłam, mam to za sobą u mnie było wywołanie plus łyżeczkowanie ponieważ nie zeszlo wszystko.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ