X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Jak długo czekalyscie na poronienie
Odpowiedz

Jak długo czekalyscie na poronienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kamila12 Debiutantka

Wysłany: 19 września 2022, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie udało się... Poronienie zatrzymane w 7 tc. Chciałabym żeby oczyściło się naturalnie. Ginekolog stwierdził że mogę czekać tak długo jak psychika mi pozwoli, że w ciągu 2-3 tygodni powinno być po wszystkim. Jeśli nie dam rady wytrzymać to udać się do szpitala. Jak było u was ? Czekalyscie tak długo ? Czy jednak wybralyscie się do szpitala na wywołanie ? Czy takie czekanie jest dla nas bezpieczne ?

• Namisa Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam do szpitala i skończyło się wywołaniem. Takie miałam zalecenie od gina - jak tylko zacznie się krwawienie ze skrzepami to obowiązkowo szpital, według niego tak jest najbezpieczniej. Dopiero po drugiej dawce indukcji udało się wywołać poronienie, a i tak ostatecznie skończyło się zabiegiem bo nie oczyściłam się całkowicie. Szpital ma swoje wady i zalety, ale przynajmniej szybciej można ruszyć do przodu i na bieżąco cię kontrolują, robią USG po wszystkim, obstawiają lekami. Minus jest taki że jest się samemu, bez partnera i można trafić na różnych ludzi - nie zawsze dobrze.

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • niemi Ekspertka

Wysłany: 19 września 2022, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, współczuję...
    Mnie lekarz przy obu poronieniach powiedział że to będzie maksymalnie w ciągu dwóch tygodni i za każdym razem było to 4 dni... Z tym że brałam duphaston, po stwierdzeniu obumarcia odstawialam i po 3 dniach zaczynało się plamienie a następnego dnia krwawienie. Co do bezpieczeństwa to czytałam że do 5 tygodni po obumarciu nie powinno się nic dziać, i to się zgadza z tym że lekarz pozwolił mi czekac 3 tygodnie gdy okazało się że serduszko zatrzymało się około 1,5 tygodnia wcześniej ☹️
    Dużo siły życzę i jeśli zmienisz zdanie to wiedz że to nic złego 😘 ja się broniłam przed szpitalem ale wiem że są kobiety które wolą to mieć szybko "z głowy". Gdyby się długo nic nie działo to zrób morfologię i OB żeby stwierdzić ewentualną infekcję

niemi
  • Lupesita93 Znajoma

Wysłany: 20 września 2022, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila12 wrote:
    Niestety nie udało się... Poronienie zatrzymane w 7 tc. Chciałabym żeby oczyściło się naturalnie. Ginekolog stwierdził że mogę czekać tak długo jak psychika mi pozwoli, że w ciągu 2-3 tygodni powinno być po wszystkim. Jeśli nie dam rady wytrzymać to udać się do szpitala. Jak było u was ? Czekalyscie tak długo ? Czy jednak wybralyscie się do szpitala na wywołanie ? Czy takie czekanie jest dla nas bezpieczne ?

Cześć. Pytanie brzmi czy krwawienie się pojawi w przeciągu tych 2-3 tyg.? U mnie się nie pojawiło. Wydaje mi się że najrozsądniej jest się udać do szpitala. Szybciej staniesz na nogi psychicznie i fizycznie. Ja chodziłam (bezwiednie) w marwej ciąży 4 tyg. + 1 tydz. czekania na samoistne/ "modlenia się" o krwawienie. BARDZO bałam się szpitala. Szczególnie że była to moja pierwsza ciąża i pierwszy pobyt w szpitalu. Spędziłam na oddziale dobę. Udało się bez łyżeczkowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2022, 22:10

• Mila88 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2022, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszym poronieniu zatrzymanym nie czekałam lekarz tego samego dnia, kiedy stwierdził, że nie bije serce wysłał mnie do szpitala. W drugim chciałam samoistnie. Po odstawieniu duphaston'u ponad tydzień czekałam i żadnego krwabwienia, zgłosiłam się do szpitala. W moim szpitalu jest praktyka, że wywoluja farmakologicznie poronienie i kiedy otwiera się szyjka i tak robią zabieg.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2024, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień przed wizytą na której lekarz stwierdził obumarcie miałam delikatne krwawienie. Dostałam skierowanie do szpitala, tego samego dnia się zgłosiłam, kolejnego poronienie wywołane tabletkami bez zabiegu. Chodziłam 1,5 tygodnia z obumarłą ciąża i nie dałabym rady psychicznie, dlatego wybrałam szpital. Po tym ulga.

• Wercia99 Debiutantka

Wysłany: 28 kwietnia 2024, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila12 wrote:

Cześć ja czekałam ok 10 dni od momentu w którym dowiedziałam się o tym że ciąża niestety jest martwa (zatrzymanie w 6tyg) w pt poszłam do szpitala i lekarze w szpitalu powiedzieli ze nic się samoistnie w moim przypadku nie ruszyło nawet lekko się nic nie odkleiło więc dobrze ze się zgłosiłam, mam to za sobą u mnie było wywołanie plus łyżeczkowanie ponieważ nie zeszlo wszystko.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ