Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Jak długo rośnie beta HCG?
Odpowiedz

Jak długo rośnie beta HCG?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • HemoMyszka Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2023, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny, nietypowy post.
    Wiadomo, że słaby przyrost beta HCG raczej kończy się źle. Zastanawia mnie jak długo utrzymały się Wasze ciąże jeżeli beta słabo wzrastała?

Jestem dzisiaj 6w4d.
    Moje bety:
    7.11 24
    9.11 102
    13.11 312
    14.11 418
    20.11 2260
    22.11 3305
    Wiadomo tyle, że pęcherzyk jest w jamie macicy, więc chociaż tyle ulgi, że nie ciąża pozamaciczna. Jestem już zmęczona tą sytuacją, bo nic z tego nie wyjdzie, ale na razie muszę czekać. Jak długo Wam przyszło czekać na rozwiązanie w tej sytuacji?

• Roxie_eS Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2023, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie rosła cały czas, powoli, ostatecznie przekroczyłam 11 tys w dniu zabiegu. Pęcherzyk rósł, zaridek nie i nie było serduszka.
    Trzymam kciuki za Ciebie :*

Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.

W latach 2022-2023 - 7 ciąż biochemicznych.
    03.23 - 8+6 poronienie chybione na etapie 6+1- synuś z trisomią chromosomu 3 🥺

Nowe rozdanie:
    Acard, Accofil, Hydroxychloroquine, Intralipidy

20.07.2024 - 40+1 Jerzy 🥰
  • HemoMyszka Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałaś jakieś wspomaganie lekowe?

Ja nic nie biorę i mam nadzieję, że to przyspieszy sprawę.

• Roxie_eS Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2023, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, brałam wtedy progesteron.

Kiedy masz wizytę? USG będzie i tak decydujące. Wiesz, różne sytuację już tutaj widziałam i nie każda historia kończyła się jak moja

Nowe rozdanie:

• HemoMyszka Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2023, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nie mam sztywnego terminu wizyty, umawiałam się z ginekologiem, że jakoś w przyszłym tygodniu się spotkamy.

Roxie_eS a u Ciebie się skończyło prawie w 9 tygodniu, tak?

• Roxie_eS Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2023, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Na wizycie w 6+1 był zarodek bez serduszka, ale ciąża wyglądała 5+6, więc mimo złej bety lekarz kazał czekać. Po około tygodniu pęcherzyk był większy, zarodek taki sam. Dał mi skierowanie do szpitala. W szpitalu natomiast uznali, że zarodek jest ciut większy niż napisał lekarz prowadzocy, beta rośnie, więc też kazali mi się wstrzymać jeszcze tydzień. Wówczas ponowili USG i zapisali mnie na zabieg, gdyż zarodek nadal nie miał tętna i przestal rosnąć.
    Sam zabieg wspominam bardzo dobrze, pobrano materiał do badania genetycznego i po wystąpieniu pierwszej miesiączki mogłam wrócić do starań.

Nowe rozdanie:

• Inka Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2023, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie beta pięknie rosła do 4 tys, później przez tydzień przyrosty po 29, 18 % a później podskoczyła beta z 8 tys na prawie 12 tys (badałam co 2 dni) jutro mam usg wg OM 6+5 mam stresa już. Boję się pustego jaja :( na usg w 5+2 był tylko pecherzyk bez zarodka. Nie biorę żadnych leków, nie krwawię itp.

• HemoMyszka Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2023, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka daj znać jutro po USG!
    Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ