Jak długo rośnie beta HCG?
-
Dziewczyny, nietypowy post.
Wiadomo, że słaby przyrost beta HCG raczej kończy się źle. Zastanawia mnie jak długo utrzymały się Wasze ciąże jeżeli beta słabo wzrastała?
Jestem dzisiaj 6w4d.
Moje bety:
7.11 24
9.11 102
13.11 312
14.11 418
20.11 2260
22.11 3305
Wiadomo tyle, że pęcherzyk jest w jamie macicy, więc chociaż tyle ulgi, że nie ciąża pozamaciczna. Jestem już zmęczona tą sytuacją, bo nic z tego nie wyjdzie, ale na razie muszę czekać. Jak długo Wam przyszło czekać na rozwiązanie w tej sytuacji? -
Mnie rosła cały czas, powoli, ostatecznie przekroczyłam 11 tys w dniu zabiegu. Pęcherzyk rósł, zaridek nie i nie było serduszka.
Trzymam kciuki za Ciebie :*Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
W latach 2022-2023 - 7 ciąż biochemicznych.
03.23 - 8+6 poronienie chybione na etapie 6+1- synuś z trisomią chromosomu 3 🥺
Nowe rozdanie:
Acard, Accofil, Hydroxychloroquine, Intralipidy
20.07.2024 - 40+1 Jerzy 🥰 -
Tak, brałam wtedy progesteron.
Kiedy masz wizytę? USG będzie i tak decydujące. Wiesz, różne sytuację już tutaj widziałam i nie każda historia kończyła się jak mojaKir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
Nowe rozdanie:
Tak. Na wizycie w 6+1 był zarodek bez serduszka, ale ciąża wyglądała 5+6, więc mimo złej bety lekarz kazał czekać. Po około tygodniu pęcherzyk był większy, zarodek taki sam. Dał mi skierowanie do szpitala. W szpitalu natomiast uznali, że zarodek jest ciut większy niż napisał lekarz prowadzocy, beta rośnie, więc też kazali mi się wstrzymać jeszcze tydzień. Wówczas ponowili USG i zapisali mnie na zabieg, gdyż zarodek nadal nie miał tętna i przestal rosnąć.
Sam zabieg wspominam bardzo dobrze, pobrano materiał do badania genetycznego i po wystąpieniu pierwszej miesiączki mogłam wrócić do starań.Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
Nowe rozdanie:
Hej u mnie beta pięknie rosła do 4 tys, później przez tydzień przyrosty po 29, 18 % a później podskoczyła beta z 8 tys na prawie 12 tys (badałam co 2 dni) jutro mam usg wg OM 6+5 mam stresa już. Boję się pustego jaja na usg w 5+2 był tylko pecherzyk bez zarodka. Nie biorę żadnych leków, nie krwawię itp.
-