X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Kariotyp a starania o dziecko
Odpowiedz

Kariotyp a starania o dziecko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ilona.m Nowa

Wysłany: 5 października 2022, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opiszę moją sytuacje od początku, a mianowicie mam za sobą dwa poronienia. Pierwsza zakończyła się w 6 tygodniu, a druga w 7 tygodnu. Podczas jednej jak i drugiej ciąży serduszko biło. Wykryto u mnie zaburzenia immunologiczne, a dokładnie chodzi o kiry. Lekarz zaproponował szczepienia limfocytami męża. Natomiast po poronieniu musiałam odpocząć od tego wszystkiego i zastanowić się co dalej.. Dlatego na własną rękę wykonałam badanie kariotypu i tutaj pojawił się kolejny problem bo wynik jest taki "Stwierdzono zrównoważoną translokację wzajemną pomiędzy chromosomami 3 i 6" czy ktoś może miał podobną sytuację i udało się urodzić zdrowe dziecko? Wiem że muszę znaleźć lekarza, który dokładnie mi powie jakie są szanse na urodzenie dziecka, a w szczególności zdrowego dziecka. Wspomnę że mąż także wykonał badanie kariotypu i u niego wynik był prawidłowy. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

• Babulka Autorytet

Wysłany: 6 października 2022, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisz na wątku o nieprawidłowym kariotypie, tam są osoby, które mają z tym doświadczenie :)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ