Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Kariotyp a starania o dziecko
Odpowiedz

Kariotyp a starania o dziecko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ilona.m Nowa

Wysłany: 5 października 2022, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opiszę moją sytuacje od początku, a mianowicie mam za sobą dwa poronienia. Pierwsza zakończyła się w 6 tygodniu, a druga w 7 tygodnu. Podczas jednej jak i drugiej ciąży serduszko biło. Wykryto u mnie zaburzenia immunologiczne, a dokładnie chodzi o kiry. Lekarz zaproponował szczepienia limfocytami męża. Natomiast po poronieniu musiałam odpocząć od tego wszystkiego i zastanowić się co dalej.. Dlatego na własną rękę wykonałam badanie kariotypu i tutaj pojawił się kolejny problem bo wynik jest taki "Stwierdzono zrównoważoną translokację wzajemną pomiędzy chromosomami 3 i 6" czy ktoś może miał podobną sytuację i udało się urodzić zdrowe dziecko? Wiem że muszę znaleźć lekarza, który dokładnie mi powie jakie są szanse na urodzenie dziecka, a w szczególności zdrowego dziecka. Wspomnę że mąż także wykonał badanie kariotypu i u niego wynik był prawidłowy. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

• Babulka Autorytet

Wysłany: 6 października 2022, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisz na wątku o nieprawidłowym kariotypie, tam są osoby, które mają z tym doświadczenie :)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ