X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Kariotyp - inwersja pericentryczna chromosomu 9
Odpowiedz

Kariotyp - inwersja pericentryczna chromosomu 9

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gwiazdka86 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć , Jestem po dwóch poronieniach zatrzymanych w 6tc. Zdecydowaliśmy się z mężem wykonać badanie kariotypów. Mój wynik : kariotyp prawidłowy żeński , ale jest tez adnotacja: obecna inwersja pericentryczna chromosomu 9, dziedziczny wariant polimorficzny bez konsekwencji klinicznych. Nie konsultowąłam jeszcze tego wyniku z genetykiem, ale w internecie przeczytałam że ta zmiana może powodować problemy z donoszeniem ciąży i płodnością. Czy któraś z was ma może podobny wynik , a mimo to doczekała się zdrowego maluszka? Dodam że u męża badanie wykazało prawidłowy kariotyp.

Starania od 09.2018
    05.2019 - Aniołek 3.5 mm(6 tc)
    07.2020 - Aniołek 3.5 mm(6 tc)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ