X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Kariotyp - inwersja pericentryczna chromosomu 9
Odpowiedz

Kariotyp - inwersja pericentryczna chromosomu 9

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gwiazdka86 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć , Jestem po dwóch poronieniach zatrzymanych w 6tc. Zdecydowaliśmy się z mężem wykonać badanie kariotypów. Mój wynik : kariotyp prawidłowy żeński , ale jest tez adnotacja: obecna inwersja pericentryczna chromosomu 9, dziedziczny wariant polimorficzny bez konsekwencji klinicznych. Nie konsultowąłam jeszcze tego wyniku z genetykiem, ale w internecie przeczytałam że ta zmiana może powodować problemy z donoszeniem ciąży i płodnością. Czy któraś z was ma może podobny wynik , a mimo to doczekała się zdrowego maluszka? Dodam że u męża badanie wykazało prawidłowy kariotyp.

Starania od 09.2018
    05.2019 - Aniołek 3.5 mm(6 tc)
    07.2020 - Aniołek 3.5 mm(6 tc)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ