X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Kariotyp - zespół turnera
Odpowiedz

Kariotyp - zespół turnera

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dorek83 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2022, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, odebrałam moje i męża badania kariotypu. U męża jest ok, ale u mnie wyszło "mos 45,X(1)/ 47,XXX(1)/46,XX(26)" obecność mozaikowego nieprawidłowego kariotypy żeńskiego, w jednej linii komórkowej z monosomią chromosomu X (4%), a w drugiej linii z trisomią chromosomu X (4%). Z internetu wyczytałam, że mam zespół turnera, ale nie mam żadnych objawów tej choroby, żeby lekarz nie zlecił badań to żyła bym w nieświadomości. Mam za sobą nie udane 3 inseminacje i 5 in vitro. i Czy któraś z Was może słyszała coś o tym? Czy jest szansa na ciąże?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ