X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Kariotyp - zespół turnera
Odpowiedz

Kariotyp - zespół turnera

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dorek83 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2022, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, odebrałam moje i męża badania kariotypu. U męża jest ok, ale u mnie wyszło "mos 45,X(1)/ 47,XXX(1)/46,XX(26)" obecność mozaikowego nieprawidłowego kariotypy żeńskiego, w jednej linii komórkowej z monosomią chromosomu X (4%), a w drugiej linii z trisomią chromosomu X (4%). Z internetu wyczytałam, że mam zespół turnera, ale nie mam żadnych objawów tej choroby, żeby lekarz nie zlecił badań to żyła bym w nieświadomości. Mam za sobą nie udane 3 inseminacje i 5 in vitro. i Czy któraś z Was może słyszała coś o tym? Czy jest szansa na ciąże?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ