Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Kiedy miesiączka po poronieniu samoistnym?
Odpowiedz

Kiedy miesiączka po poronieniu samoistnym?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Julciaa14 Debiutantka

Wysłany: 2 marca, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Ostatnia miesiączkę miałam 09.01-13.01. od 16 do 24 stycznia cały czas plamiłam. Plus do swego duży ból. Najpierw lekarz stwierdził ból i plamienie owulacyjne. Po paru dniach plamienie implantacyjne. Na koniec poronienie samoistne.
    Od 31.01 do 07.02 było plamienie poronne. 12 stycznia konsultacja z ginekologiem. Stwierdził że wszystko dobrze, organizm się oczyścił i nie ma żadnego śladu. Mówił żeby czekać na miesiączkę i że można zacząć starania o ciążę odrazu. Starania odłożyliśmy bo strasznie przeżyłam. Narazie nie jestem gotowa by znów zajść w ciążę. Ale co z tym okresem? Czy już nie powinnam dostać ? Minęło sporo czasu...

• Ania.x Koleżanka

Wysłany: 3 marca, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Przykro mi, że Cie to spotkało.
    Standardowo miesiączka po poronieniu przychodzi do 6 tyg.
    Krawienie po poronieniu powinnaś traktować jako pierwszy dzień cyklu.
    Miałaś robioną betę już po poronieniu?
    Trzymaj się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 21:09

💔 06/23 Aniołek- 10 tydz.
    💔12/23 cb
  • Julciaa14 Debiutantka

Wysłany: 3 marca, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak miałam betę 12 lutego. Była już poniżej 5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 21:29

• Ania.x Koleżanka

Wysłany: 3 marca, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po poronieniu nasze organizmy dochodzą do siebie, więc te pierwsze cykle wyglądają różnie.
    Moje po poronieniu były długie. Dopiero po 3 miesiącach się uregulowały.
    Możesz zaczekać aż minie 6 tygodni, lub jeżeli stresuje Cie to, czujesz się niepewnie możesz skontaktować się z lekarzem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 21:40

💔 06/23 Aniołek- 10 tydz.
    💔12/23 cb
  • Sisi1905 Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, po pierwszym poronieniu czekałam prawie 9 tyg a po drugim miesiączka była po 6tyg w obu przypadkach wszystko było ok z wynikami i oczyszczeniem. Jak się niepokoisz idź na kontrolę będziesz spokojniejsza 💜 trzymam kciuki za ponowne starania kiedy tylko będziesz gotowa ✊

👩🏼36,PCOS ,Hashimoto, mthfr c677t homo
    2012 synek💙
    Marzec2023💔listopad2023💔
    Marzec2024⏸️
    29.03 beta 43, prog31
    02.04 beta 275
    04.04 beta 579 prog29
    15.04 0,29cm❤️
    29.04 1,61cm❤️
    13.05 3.5cm ❤️10tc
    12.06 9,7cm❤️

preg.png
  • Murilega Autorytet

Wysłany: 4 marca, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najczesciej było po 5-6 tygodniach ale w grudniu miałam przypadek podobny do twojego - tydzień krwawienia który wzięłam za okres plus po 3 dniach kolejny tydzień krwawienia podczas którego dowiedziałam się że to jednak poronienie było. W tym przypadku czekałam prawie 7 tygodni liczone od początku pierwszego krwawienia i 4-5 tygodni od spadku bety. Z rozmowy z lekarzem wynikało, że przy wolno spadającej becie cały proces może się wydłużyć, ale jak coś Cię niepokoi to warto porozmawiać z zaufanym lekarzem.

22.05.24 ⏸️
    24.05 252.00
    28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
    13.06 7.25mm, jest ❤️
    18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
    19.09 połówkowe - ✅

Leki: Acard,

preg.png

Starania od maja 2023
    Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁

homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
    ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny
  • Iza97 Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsze poronienie zaczęło się 19.10 krwawienie trwało do 11.11 - a miesiączkę dostalam 27.11 czyli tak jakby po niecałych 6 tygodniach

Drugie poronienie zaczęło się 13.02 krwawienie trwało do 21.02 - o wiele krócej niż poprzednio
    Już od paru dni czuję zbliżającą się miesiaczke ale nadal czekam na nią .

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ