Kiedy miesiączka po poronieniu samoistnym?
-
Cześć dziewczyny,
Ostatnia miesiączkę miałam 09.01-13.01. od 16 do 24 stycznia cały czas plamiłam. Plus do swego duży ból. Najpierw lekarz stwierdził ból i plamienie owulacyjne. Po paru dniach plamienie implantacyjne. Na koniec poronienie samoistne.
Od 31.01 do 07.02 było plamienie poronne. 12 stycznia konsultacja z ginekologiem. Stwierdził że wszystko dobrze, organizm się oczyścił i nie ma żadnego śladu. Mówił żeby czekać na miesiączkę i że można zacząć starania o ciążę odrazu. Starania odłożyliśmy bo strasznie przeżyłam. Narazie nie jestem gotowa by znów zajść w ciążę. Ale co z tym okresem? Czy już nie powinnam dostać ? Minęło sporo czasu... -
Cześć.
Przykro mi, że Cie to spotkało.
Standardowo miesiączka po poronieniu przychodzi do 6 tyg.
Krawienie po poronieniu powinnaś traktować jako pierwszy dzień cyklu.
Miałaś robioną betę już po poronieniu?
Trzymaj się!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 21:09
💔 06/23 Aniołek- 10 tydz.
💔12/23 cb -
Po poronieniu nasze organizmy dochodzą do siebie, więc te pierwsze cykle wyglądają różnie.
Moje po poronieniu były długie. Dopiero po 3 miesiącach się uregulowały.
Możesz zaczekać aż minie 6 tygodni, lub jeżeli stresuje Cie to, czujesz się niepewnie możesz skontaktować się z lekarzem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 21:40
💔 06/23 Aniołek- 10 tydz.
💔12/23 cb -
Hej, po pierwszym poronieniu czekałam prawie 9 tyg a po drugim miesiączka była po 6tyg w obu przypadkach wszystko było ok z wynikami i oczyszczeniem. Jak się niepokoisz idź na kontrolę będziesz spokojniejsza 💜 trzymam kciuki za ponowne starania kiedy tylko będziesz gotowa ✊
-
U mnie najczesciej było po 5-6 tygodniach ale w grudniu miałam przypadek podobny do twojego - tydzień krwawienia który wzięłam za okres plus po 3 dniach kolejny tydzień krwawienia podczas którego dowiedziałam się że to jednak poronienie było. W tym przypadku czekałam prawie 7 tygodni liczone od początku pierwszego krwawienia i 4-5 tygodni od spadku bety. Z rozmowy z lekarzem wynikało, że przy wolno spadającej becie cały proces może się wydłużyć, ale jak coś Cię niepokoi to warto porozmawiać z zaufanym lekarzem.22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
Leki: Acard,
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
U mnie pierwsze poronienie zaczęło się 19.10 krwawienie trwało do 11.11 - a miesiączkę dostalam 27.11 czyli tak jakby po niecałych 6 tygodniach
Drugie poronienie zaczęło się 13.02 krwawienie trwało do 21.02 - o wiele krócej niż poprzednio
Już od paru dni czuję zbliżającą się miesiaczke ale nadal czekam na nią .
-