Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Kurka
Odpowiedz

Kurka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pomponiuszka Nowa

Wysłany: 13 lipca 2023, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W grudniu poroniłam
    Krwawienie, które zwiastowało poronienie było bardzo mocne
    Pęcherzyk był pusty
    Teraz także jestem w (3 tygodniu ciąży od daty owulacji) ciąży
    Pojawiło się plamienie i lekkie krwawienie oraz pobolewanie miesiączkowe
    W usg uwidoczniona jedynie pogrubione endometrium
    Dostałam leki na podtrzymanie ciąży i powstrzymanie krwawienia
    Cały czas mam nadzieje ale czy jest szansa?
    Moja pierwsza ciąża była bez plamień i bez powikłań

• Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2023, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli od pierwszego dnia miesiączki minęło 5tygodni ? Na tym etapie raczej powinien być już widoczny pęcherzyk a nie tylko pogrubione endometrium. Badałaś poziom bety?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ