Kwas foliowy
-
Tyle sie naczytalam o wszystkich przyczynach poronienia i mam takie pytanie czy ktoras z was miala poronienie samoistne spowodowane niedoborem kwasu foliowego? przed pierwsza ciaza tego nie bralam i po poronieniu lekarz mi nie powiedzial ze powinnam brac. Przed druga tez nie bralam... dopiero jak o to zapytalam to powiedzial ze jest to zalecane do prawidlowego rozwoju plodu. i odpowiedzial ze przy nastepnej ciazy wystarczy moze podanie aspiryny, ale aspiryna w ciazy? nie jest to troche dziwne?mala2456
-
nick nieaktualny
-
U mnie genetycznie wyszla mutacja ktora zwiazana jest z nieprzyswajalnoscia kwasu foliowego. Bralam cala ciaze kwas foliowy 15 mg. plus witaminki
chruszczow lubi tę wiadomość
-
Ja slyszalam sporo o aspirynie,podobno bodaje sie jak kobieta ma zespol antyfosfolipidowy.Jeden lekarz tez powiedzial,ze aspiryna czesto zalecana jest profilaktycznie kobieta ktore pare razy poronily,jak zaczelam sie go dopytywac to zrozumialam,ze wplywa ona na lepsze zagniezdzenieCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
nick nieaktualnyja przed ciążą nie brałam kwasu foliowego a jak byłam już w ciąży i poszłam do lekarza to nic mi nie przepisał więc wszelkie witaminy kupowałam na własną rękę;/ nie wiem u mnie jaka była przyczyna poronienia.. Ale jak po wyłyżeczkowaniu zmieniłam ginekologa to pierwsze co to mi przepisała kwas foliowy i witaminę D3 no i oczywiście lek na tarczycę .
-
nick nieaktualny
-