X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Luteina po poronieniu
Odpowiedz

Luteina po poronieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzy tygodnie temu poronilam samoistnie. Na usg kontrolnym wszystko było ok i gin powiedziała, że możemy próbować dalej jeżeli czuje się gotowa bo widzi pęcherzyki. Przed zajściem w ciążę byłam w każdym cyklu na luteinie ze względu na niski progesteron. Dni płodne na pewno miałam w weekend bo czułam mocne kłucie w dole brzucha o wiele silniejsze niż przy poprzednich owulacjach. Nie wiem czy powinnam brać już luteine, czy dopiero w cyklu gdzie dostanę pierwszej @. Nie chciałabym rozwalić sobie cyklow, ale z drugiej strony boję się, że gdyby jednak sie udało to mogę mieć za niski progesteron. Nie wiem co robic

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno to Kopernik nie żyje :)

A tak serio to owu potwierdza ciąża ewentualnie usg i monitoring a i nie zawsze bo nawet na usg wyłapać Np LUF
    Przez 4 lata miałam mnóstwo monitoringow i nie zawsze ból i śluz szedł z owulacja czasem była różnica kilku dni a czasem rzeczywiście się pokrywalo. Po poronieniu tym bardziej hormony szaleja.
    Jeśli mam coś podpowiedzieć to poczekaj na 1 miesiączkę idź na kontrolę i wtedy też porozmawiaj z lekarzem który wypisuje ci luteine i zna twoje cykle

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ