X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Łyżeczkowanie
Odpowiedz

Łyżeczkowanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aneciulka1989 Koleżanka

Wysłany: 5 października 2023, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny w niedziele miałam zabieg łyżeczkowania , i nie plamilam nic przez 2 dni . Wczoraj na wkładce i papierze pokazała mi się krew i wczoraj wieczorem tak mnie brzuch pobolewal podobnie jak na okres czy to normalne ? Powinnam zacząć plamić jak długo ? Dlaczego od razu po zabiegu nic nie miałam tzn przez dwa dni a teraz plamie ?

Aneciulka1989
  • Ania.x Koleżanka

Wysłany: 5 października 2023, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po zabiegu plamiłam krótko i mało. Po dwóch dniach nie było już nic. Po kolejnych dwóch mialam bóle brzucha i zaczęło mi się krwawienie, trwało Ok 7 dni, wyglądało jak miesiączka.
    W szpitalu powiedziano mi że do 10 dni będę mogła krwawić. Później pytałam moje lekarza, powiedział że było to normalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 14:07

💔 06/23 Aniołek- 10 tydz.
    💔12/23 cb
  • Aneciulka1989 Koleżanka

Wysłany: 5 października 2023, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy po zabiegu kolejna ciąża jest narażona ma większe ryzyko niż jakbym sama się oczyściła ? Bardzo się boje ze kolejna ciaze znowu stracę 😥😥😥

Aneciulka1989
  • Ania.x Koleżanka

Wysłany: 5 października 2023, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mi mówiono, sam fakt zabiegu, jeśli nie było powikłań, nie ma żadnego wpływu na kolejną ciążę.
    Jeśli chodzi o strach, myślę że większość z nas to odczuwa. Ja sama jestem w trakcie terapii z tego powodu.

💔 06/23 Aniołek- 10 tydz.
    💔12/23 cb
  • Marta1993 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2023, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja miałam łyżeczkowanie w poniedziałek. Delikatnie plamienie się utrzymuje, tak jak na początku/końcu miesiączki. Raz wyskoczyło coś jak delikatny skrzep. Zobaczymy jak to dalej będzie.
    Jestem teraz ciekawa kiedy przyjdzie właściwy okres...

👩🏽‍💼31 👨🏼‍💼33
    Starania od 2019
    Leczenie u naprotechnologa od 2022
    02.10.23 💔 7/8 tydz.
    Luty 2024 kolejna nadzieja ⏸️🤗
    Termin wg OM 18.10

Leki: Acard, heparyna, progesteron, siofor xr, insulina, lewotyroksyna, jod, Wit. D3, Wit. B12, actifolin

preg.png
  • Erynia Znajoma

Wysłany: 5 października 2023, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam osobiście kobietę która po łyżeczkowaniu nie mogła zajść w ciąże a po histeroskopii ( łyżeczkowanie z kamerka) już tak, był jakiś ruchliwy polip , dopiero przy kamerce go usunęli , dlatego łyżeczkowanie dla mnie nie ma sensu

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ