Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Łyżeczkowanie macicy a kolejne starnia
Odpowiedz

Łyżeczkowanie macicy a kolejne starnia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Zakładam taki wątek bo nie odnalazłam podobnego.

Ile miesięcy po łyżeczkowaniu musiałyście odczekać z ponownymi staraniami? Po ilu miesiącach dostałyście zielone światło?
    U mnie dzisiaj mija równe 3 miesiące jak poroniłam, jutro mam wizytę i będę pytać czy już mamy zielone światło na ponowne starania ale chciałam się zorientować jak u Was mniej więcej to wyglądało

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam o to trzech lekarzy w szpitalu i każdy inna teoria jeden że od razu drugi że trzy miesiące a jeszcze inny pół roku, ale moja Pani doktor której ufam najbardziej wytłumaczyła mi że to zależy od regeneracji organizmu i decyduje USG na kontroli po zabiegu. Ja byłam dwa miesiące po wszystkim i dostałam zielone światło

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Czuszka Znajoma

Wysłany: 25 stycznia 2023, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, akurat dzisiaj bylam na wizycie kontrolnej po pierwszej miesiączce po zabiegu ☺️
    Na badaniu wyszło wszystko okej, lekarz najpierw powiedział, że już możemy się starać (ja już ucieszona) a po namyśle stwierdził, żeby jednak poczekać do drugiej miesiączki, żeby endometrium lepiej się odbudowało. 🤷🏼‍♀️

• Paulina_3250 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2023, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekałam 2 cykle. Po pierwszej miesiączce niejednorodne endometrium co wskazywało, że są jeszcze pozostałości. Po kolejnej miesiączce się to oczyściło i dostałam zielone swiatlo

Ona 34- AMH 5,9, niedoczynnośc tarczycy, IO, Kariotyp inwenrsja pericentryczna chromosomu 9 ( wg genetyka ok- prawidłowy wariant)

ON- 41 azoospermia, biopsja - mamy pleminiki, kariotyp ok
    06.2022- I procedura ( pobrano 16 oocytów) Invimed Wrocław
    20.06.2022- tranfer 8a ( zamrozonych 5 blastek 4x4AA,1 X4AB) poronienie zatrzymane 9 tydz.
  • Skatusia🥰 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zabieg łyżeczkowania 7 marca (puste jajo płodowe) i po pierwszej miesiączce byłam na kontroli u ginekologa i wszystko ładnie się zagoiło, ale jednak kazał poczekać ze staraniami te 3 cykle żeby organizm się lepiej zregenerował. Mam w maju wizytę u innego lekarza, zobaczę co on mi powie, ale w międzyczasie staram się zrobić jakieś badania na własną rękę, żeby w razie potrzeby włączyć jakieś leki w trakcie starań 🙂

Bezimienna lubi tę wiadomość

💒 01.10.2022
    07.03.2023 - zabieg (puste jajo płodowe)
    07.02.2024 - Marcelek 💙 całe 3.880 g i 56 cm szczęścia 🥰💙

age.png
  • Wioleta91 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie. Mi też powiedziano w szpitalu żeby odczekać 3 miesiące, ale po 3tyg byłam na kontroli prywatnie, i ginekolog powiedziała że wszystko się ładnie wygoilo i dała zielone światło.

10.2020👰🤵
    11.2020 początek starań
    01.2023 ⏸️🤞
    02.2023 bliźniaki 💙💙
    03.2023 poronienie zatrzymane 13tc 💔
    05.2023 starania 🌈
    21.06.23 ⏸️🤞
    15.02.24 Maksymilian 💙

age.png
  • Oleńka_11 Znajoma

Wysłany: 23 maja 2023, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, lekarze po łyżeczkowaniu standardowo każą odczekać minimum 3 miesiące, ale to zależy od tego jak szybko odbuduje Ci się endometrium.
    Na pierwszej wizycie po miesiączce lekarz sprawdzi i powie jak to wyglada. U mnie za każdym razem lekarz mówił, że możemy już się starać, ja i tak czekałam przynajmniej 2 cykle, ale zgoda już była:)

4 x [*] 12 tc (2020r.) 7tc (2022r.), 9tc (2022r. puste jajo), 8tc (2023r.)

Usunięcie przegrody macicy w 07.2021 oraz w 08.2023(prof.Ludwin)
    Mutacja MTHFR A1298C, V Leiden.
  • Marikamb Autorytet

Wysłany: 27 maja 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekałam 3 miesiące. Od czasu łyżeczkowania minęło już 14 miesięcy i dalej nam się nie udaje 😞
    Teraz żałuje, ze czekaliśmy pełne 3 cykle.

🏋️🏃‍♀️
    Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
    Starania od VI 2022
    💁‍♀️
    AMH 1,97 ng/ml
    TSH - 2,020
    9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy

Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
    Kariotypy ✅

Badanie drożności 10.10.23
    Prawy jajowód drożny
    Lewy jajowód niedrożny
    💁‍♂️
    Kariotypy ✅
    Morfologia: 3%

11.12.2023 - IUI ❌
    31.01.2024 - IUI ❌
    27.02.2024 - IUI ❌

11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
    6BB (hatched blastocysta)
    4BB (blastocysta)
    4AB (blastocysta)
    5/6BB (hatched blastocysta)

16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
    II transfer ⏳
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ