Łyżeczkowanie macicy a kolejne starnia
-
Cześć. Zakładam taki wątek bo nie odnalazłam podobnego.
Ile miesięcy po łyżeczkowaniu musiałyście odczekać z ponownymi staraniami? Po ilu miesiącach dostałyście zielone światło?
U mnie dzisiaj mija równe 3 miesiące jak poroniłam, jutro mam wizytę i będę pytać czy już mamy zielone światło na ponowne starania ale chciałam się zorientować jak u Was mniej więcej to wyglądało♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Pytałam o to trzech lekarzy w szpitalu i każdy inna teoria jeden że od razu drugi że trzy miesiące a jeszcze inny pół roku, ale moja Pani doktor której ufam najbardziej wytłumaczyła mi że to zależy od regeneracji organizmu i decyduje USG na kontroli po zabiegu. Ja byłam dwa miesiące po wszystkim i dostałam zielone światłoDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Hej, akurat dzisiaj bylam na wizycie kontrolnej po pierwszej miesiączce po zabiegu ☺️
Na badaniu wyszło wszystko okej, lekarz najpierw powiedział, że już możemy się starać (ja już ucieszona) a po namyśle stwierdził, żeby jednak poczekać do drugiej miesiączki, żeby endometrium lepiej się odbudowało. 🤷🏼♀️
-
Ja czekałam 2 cykle. Po pierwszej miesiączce niejednorodne endometrium co wskazywało, że są jeszcze pozostałości. Po kolejnej miesiączce się to oczyściło i dostałam zielone swiatloOna 34- AMH 5,9, niedoczynnośc tarczycy, IO, Kariotyp inwenrsja pericentryczna chromosomu 9 ( wg genetyka ok- prawidłowy wariant)
ON- 41 azoospermia, biopsja - mamy pleminiki, kariotyp ok
06.2022- I procedura ( pobrano 16 oocytów) Invimed Wrocław
20.06.2022- tranfer 8a ( zamrozonych 5 blastek 4x4AA,1 X4AB) poronienie zatrzymane 9 tydz. -
Ja miałam zabieg łyżeczkowania 7 marca (puste jajo płodowe) i po pierwszej miesiączce byłam na kontroli u ginekologa i wszystko ładnie się zagoiło, ale jednak kazał poczekać ze staraniami te 3 cykle żeby organizm się lepiej zregenerował. Mam w maju wizytę u innego lekarza, zobaczę co on mi powie, ale w międzyczasie staram się zrobić jakieś badania na własną rękę, żeby w razie potrzeby włączyć jakieś leki w trakcie starań 🙂
Bezimienna lubi tę wiadomość
-
Ogólnie. Mi też powiedziano w szpitalu żeby odczekać 3 miesiące, ale po 3tyg byłam na kontroli prywatnie, i ginekolog powiedziała że wszystko się ładnie wygoilo i dała zielone światło.
-
Hej, lekarze po łyżeczkowaniu standardowo każą odczekać minimum 3 miesiące, ale to zależy od tego jak szybko odbuduje Ci się endometrium.
Na pierwszej wizycie po miesiączce lekarz sprawdzi i powie jak to wyglada. U mnie za każdym razem lekarz mówił, że możemy już się starać, ja i tak czekałam przynajmniej 2 cykle, ale zgoda już była:)4 x [*] 12 tc (2020r.) 7tc (2022r.), 9tc (2022r. puste jajo), 8tc (2023r.)
Usunięcie przegrody macicy w 07.2021 oraz w 08.2023(prof.Ludwin)
Mutacja MTHFR A1298C, V Leiden. -
Ja czekałam 3 miesiące. Od czasu łyżeczkowania minęło już 14 miesięcy i dalej nam się nie udaje 😞
Teraz żałuje, ze czekaliśmy pełne 3 cykle.🏋️🏃♀️
Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy
Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
Kariotypy ✅
Badanie drożności 10.10.23
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny