X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Łyżeczkowanie w bardzo wczesnej ciąży
Odpowiedz

Łyżeczkowanie w bardzo wczesnej ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Izunia30 Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poroniłam w 3 tygodniu ciąży i miałam zabieg łyżeczkowania. Czytałam, ze w tak wczesnej ciązy raczej nie robi sie tego zabiegu, natomiast moj lekarz ( dodam, ze bardzo dobry lekarz) twierdzi, ze zabieg był konieczny ponieważ nie chce doprowadzic w przyszłosci do raka szyji macicy..sama nie wiem co o tym sadzić, to była moja pierwsza ciąża,nigdy nie rodziłam i boje sie ze łyzeczkowanie jednak jest szkodliwe..

Iza
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja miałam lyzeczkowanie w 11 tc ... być może chciał dokładnie oczyścić macice raczej nic złego nie powinno się dziać. Jestem rok po zabiegu ....

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie bój, skoro dobry lekarz to nie martw się wiedział co robi :) pozdrawiam.

4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • Izunia30 Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mu zalezy na tym abym szybko zaszła w ciąze ( nawet był zły ze dopiero w wieku 30 lat staram sie o pierwsza ciaże) wiec wierze w to, ze bedzie dobrze..ale strach jest

Iza
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak. Wiesz powiem Ci ,że wiek na pewno gra dużą rolę ale Ja Mam 21 lat i Jestem Mamą Aniołka, a teraz niedawno dowiedziałam się ,że w ciąży pozamacicznej. Także co Ma być to będzie wszystko na luzie jak to się mawia niczego się nie spodziewaj ,a będziesz to miała wiem wiem łatwo się mówi ☺Będzie dobrze !

4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 17:36

MagSz lubi tę wiadomość

• Izunia30 Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A starałaś sie mimo zakazu lekarza czy jednak lekarz pozwolił Ci na dalsze starania? ja nie moge narazie sie przytulac przez 6 tygodni potem zobaczymy:( ale ja dłużej niz 2 miesiace chyba nie wytrzymam...

Iza
  • Anastazja85 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę polubcie moje pytanie do eksperta. W dziale "Diagnostyka i leczenie niepłodności". Tytuł: Trzy poronienia. Szanse na kolejne dziecko. Będę bardzo wdzięczna. W pierwszej kolejności lekarz odpowiada na te pytania, które mają najwięcej polubień!

Tutaj link do pytania:
    https://ovufriend.pl/forum/pytania-do-eksperta-diagnostyka-i-leczenie-nieplodnosci/trzy-poronienia-szansa-na-kolejne-dziecko,5738.html

Bezimienna lubi tę wiadomość

relg20mm3fi45p46.png

05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤

15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
    29.10.2014 biochemiczna
    31.12.2014 pusty pęcherzyk

Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 17:36

• Paulina27 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie we wtorek miałam lyzeczkowanie i od czwartku cały czas boli mnie w krzyżacy nawet tabletki nie pomagają. ..to nie jest mocny ból ale nie przyjemny...proszę o pomoc

• Izunia30 Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mialam w ogole bolu, tylko lekkie plamienie ktore po tygodniu przeszlo. Ja na twoim miejscu szybko skontaktowalabym sie ze lekarzem

Iza
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ