X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie metoda mikromacierzy CGH (aCGH)
Odpowiedz

metoda mikromacierzy CGH (aCGH)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kate55 Nowa

Wysłany: 16 marca 2025, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Jutro czeka mnie wizyta w szpitalu na wywoływanie. To moja druga nieudana próba bycia mamą - 2021 puste jajo płodowe, teraz 2025 serce przestało bić w 11tyg.

Chce wykonac testy genetyczne kosmówki ale nie mam pojecia gdzie to zrobic najlepiej? Czytałam, że najlepsza metpda jest metoda mikromacierzy CGH (aCGH). Jest kilka laboratoriow gdzie je wykonuja ale na ktore sie zdecydowac biorac pod uwage ze to spory koszt… Dodatkowo nie wiem czy sama nie bede musiala wybrac tkanek do badania co mnie bardzo stresuje bo nie mam pojecia jak ta kosmowka wyglada :(

Dajcie znac gdzie wy robilyscie takie badanie?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ