X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie MTHFR_667C>T i PAI-1 4G prośba o pomoc
Odpowiedz

MTHFR_667C>T i PAI-1 4G prośba o pomoc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zaczarowana75 Nowa

Wysłany: 10 stycznia 2022, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewczyny, mam pytanie, jestem kompletnie zdezorientowana i przestraszona. Po dwóch poronieniach postanowiłam szukać problemu. Pierwsze 8 tyg drugie w 11 tyg. Serduszka przestaly bic. Obydwie ciaze obumarłe. Zaczęłam od trombofilii i kariotypu. Z pakietu trombofilii wyszło mi MTHFR_667C>T Układ homozygotyczny - nieprawidlowy i PAI-1 4G układ heterozygotyczny - nieprawidlowy. Co to oznacza? Jakie są rokowania? Czy miał ktoś podobna sytuację i udało mu się urodzić zdrowego dzidziusia? Nie dostałam opisu a może ktoś byl w podobnej sytuacji.Co robić dalej?:((

• Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana75 wrote:
    Kochane dziewczyny, mam pytanie, jestem kompletnie zdezorientowana i przestraszona. Po dwóch poronieniach postanowiłam szukać problemu. Pierwsze 8 tyg drugie w 11 tyg. Serduszka przestaly bic. Obydwie ciaze obumarłe. Zaczęłam od trombofilii i kariotypu. Z pakietu trombofilii wyszło mi MTHFR_667C>T Układ homozygotyczny - nieprawidlowy i PAI-1 4G układ heterozygotyczny - nieprawidlowy. Co to oznacza? Jakie są rokowania? Czy miał ktoś podobna sytuację i udało mu się urodzić zdrowego dzidziusia? Nie dostałam opisu a może ktoś byl w podobnej sytuacji.Co robić dalej?:((

Przy tych mutacjach dwóch poronieniach i ciąży biochemicznej mam zalecenie od hematologa zeby w przypadku kolejnej ciąży od pozytywnego testu brać zastrzyki z heparyny + acard. Jest tu zresztą wątek poświęcony tym mutacjom.

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Mamainprogress Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana75 wrote:

Hej ja mam obydwie mutacje plus Protrombine II od owulacji biorę Heparynę 0.4. Także poroniłam w 8 tyg:(

Mam nadzieje ze niedługo znów się uda :)

Dużo siły 🥰

Starania o ❤️ Od 2021 marzec
    1 ciąża - październik 2021 💔 7tc
    3 IUI - Lipiec 🍀
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ