MTHFR_667C>T i PAI-1 4G prośba o pomoc
-
Kochane dziewczyny, mam pytanie, jestem kompletnie zdezorientowana i przestraszona. Po dwóch poronieniach postanowiłam szukać problemu. Pierwsze 8 tyg drugie w 11 tyg. Serduszka przestaly bic. Obydwie ciaze obumarłe. Zaczęłam od trombofilii i kariotypu. Z pakietu trombofilii wyszło mi MTHFR_667C>T Układ homozygotyczny - nieprawidlowy i PAI-1 4G układ heterozygotyczny - nieprawidlowy. Co to oznacza? Jakie są rokowania? Czy miał ktoś podobna sytuację i udało mu się urodzić zdrowego dzidziusia? Nie dostałam opisu a może ktoś byl w podobnej sytuacji.Co robić dalej?(
-
Zaczarowana75 wrote:Kochane dziewczyny, mam pytanie, jestem kompletnie zdezorientowana i przestraszona. Po dwóch poronieniach postanowiłam szukać problemu. Pierwsze 8 tyg drugie w 11 tyg. Serduszka przestaly bic. Obydwie ciaze obumarłe. Zaczęłam od trombofilii i kariotypu. Z pakietu trombofilii wyszło mi MTHFR_667C>T Układ homozygotyczny - nieprawidlowy i PAI-1 4G układ heterozygotyczny - nieprawidlowy. Co to oznacza? Jakie są rokowania? Czy miał ktoś podobna sytuację i udało mu się urodzić zdrowego dzidziusia? Nie dostałam opisu a może ktoś byl w podobnej sytuacji.Co robić dalej?(
Przy tych mutacjach dwóch poronieniach i ciąży biochemicznej mam zalecenie od hematologa zeby w przypadku kolejnej ciąży od pozytywnego testu brać zastrzyki z heparyny + acard. Jest tu zresztą wątek poświęcony tym mutacjom. -
Zaczarowana75 wrote:Kochane dziewczyny, mam pytanie, jestem kompletnie zdezorientowana i przestraszona. Po dwóch poronieniach postanowiłam szukać problemu. Pierwsze 8 tyg drugie w 11 tyg. Serduszka przestaly bic. Obydwie ciaze obumarłe. Zaczęłam od trombofilii i kariotypu. Z pakietu trombofilii wyszło mi MTHFR_667C>T Układ homozygotyczny - nieprawidlowy i PAI-1 4G układ heterozygotyczny - nieprawidlowy. Co to oznacza? Jakie są rokowania? Czy miał ktoś podobna sytuację i udało mu się urodzić zdrowego dzidziusia? Nie dostałam opisu a może ktoś byl w podobnej sytuacji.Co robić dalej?(
Hej ja mam obydwie mutacje plus Protrombine II od owulacji biorę Heparynę 0.4. Także poroniłam w 8 tyg:(
Mam nadzieje ze niedługo znów się uda
Dużo siły 🥰
Starania o ❤️ Od 2021 marzec
1 ciąża - październik 2021 💔 7tc
3 IUI - Lipiec 🍀 -