Forum Poronienie Nasilenie krwawienia po łyżeczkowaniu.
Odpowiedz

Nasilenie krwawienia po łyżeczkowaniu.

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ojkaojka Autorytet
    Postów: 579 185

    Wysłany: 9 września 2018, 16:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 dni (czwartek)temu miałam zabieg oczyszczania macicy po poronieniu (17tc), jak to zwykle bywa dostałam szczątkowe zalecenia ze szpitala, więc nie za bardzo wiem co i jak.
    Do wczoraj moje plamienie było skąpe, podobnie jak ból, ledwo wyczuwalny. Dzisiaj wszystkie objawy się nasiliły, jest więcej żywoczerwonej krwi, pojawiły się też skrzepy, takie do 2-3cm. Zastanawiam się czy to dobry objaw?
    Dodam, że biorę antybiotyk (doxycyclinum 2x1), ponieważ poroniona ciąża była martwa.
    Nie wiem czy takie skrzepy sugerują naturalne doczyszczanie i nie ma się czym martwić, czy wręcz odwrotnie? Czy łyżeczkowanie nie powinno już wszystkiego dokładnie wyczyścić?
    Jak to u was było? Ile trwało krwawienie?
    To mój pierwszy takie zabieg i nie bardzo wiem co i jak. Planowaną kontrolę mam mieć za 1,5 tygodnia.

    12.2015 - poronienie 7 tc
    09.2018 - poronienie 17tc (triploidia)
    MTHFR_1298A-C homo|PAI-1 hetero
    AMH - 6,2
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7644 10877

    Wysłany: 9 września 2018, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi z powodu Twojej straty :(
    U mnie zabieg był wykonywany w 13tc o godzinę 23, więc rano jak się obudziłam było sporo krwi (po całej nocy). Później krwawiłam z różną intensywnością tak przez 3-4 dni. Jak więcej chodziłam na spacery czy coś podnosiłam to było mocniejsze. Potem jeszcze przez 1,5 tyg plamiłam. Czasem przez pół dnia nic nie leciało, a popołudniu takie śluzowe czerwone "nitki",
    a czasem przez cały dzień miałam delikatne krwawienie. Tydzień po zabiegu myślałam że już się kończy, a potem jednego dnia znów się nieco bardziej rozkręciło. Ogólnie 2 tyg to trwało.
    Mi lekarka mówiła, że około 10-14 dni się wszytko oczyszcza. Jak prowadzisz spokojny tryb życia to pewnie krawienia będą mniejsze. Ja ogólnie starałam się oszczędzać i nie przemęczać.
    Pierwsza kontrolę miałam po 1,5 tyg i lekarka mówiła, że ładnie się goi, a 3 tyg po zabiegu już było całkowicie wygojone.

    A jak się czujesz?

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Ojkaojka Autorytet
    Postów: 579 185

    Wysłany: 9 września 2018, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całkiem dobrze, czuję takie nagłe kłucia w dole macicy lub takie ciągnięcie.
    Panicznie boję się zrostów tym bardziej że wcześniej nic nie miałam.
    Stosowałaś jakieś środki zapobiegające? słyszałam o borowinach i ziołach.

    12.2015 - poronienie 7 tc
    09.2018 - poronienie 17tc (triploidia)
    MTHFR_1298A-C homo|PAI-1 hetero
    AMH - 6,2
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7644 10877

    Wysłany: 9 września 2018, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojkaojka wrote:
    Całkiem dobrze, czuję takie nagłe kłucia w dole macicy lub takie ciągnięcie.
    Panicznie boję się zrostów tym bardziej że wcześniej nic nie miałam.
    Stosowałaś jakieś środki zapobiegające? słyszałam o borowinach i ziołach.
    Ja brałam Tylko antybiotyk przez tydzień po zabiegu. Teraz łykam witaminy, bo mi hormoby szaleją i przez nie strasznie włosy wypadają :/ Nie wiem czy ewentualne zrosty będą widoczne na kontrolnym USG. Jakbyś miała niepokojące krwawienia przy kolejnych cyklach to pewnie warto od lekarza załatwić skierowanie na histeroskopię. Myślę jednak, że zrosty występują sporadycznie i na chwilę obecną bym się nimi nie przejmowała.

    Ojkaojka lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego