X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Niedrożne jajowody po lyzeczkowaniu
Odpowiedz

Niedrożne jajowody po lyzeczkowaniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kamaaaaa Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2022, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, w 2020r mialam łyżeczkowanie po obumarlej ciaży. W styczniu 2022 mialam badanie hsg - oba jajowody niedrozne. Udalo sie udroznic. Czy sa tutaj dziewczyny ktore po zabiegu lyżeczkowania mialy zatkane jajowody?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 15:35

• Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2022, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam również łyżeczkowanie, ale jajowodów jeszcze nie badałam. Również z chęcią się dowiem czegoś więcej na ten temat. Kamaaaa w jaki sposób udrożniono Ci jajowody? Poprzez samo badanie?

• Kamaaaaa Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2022, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    Miałam również łyżeczkowanie, ale jajowodów jeszcze nie badałam. Również z chęcią się dowiem czegoś więcej na ten temat. Kamaaaa w jaki sposób udrożniono Ci jajowody? Poprzez samo badanie?

Tak mialam hsg - kontras z sola fizologiczna "wlewali" mi szczykawka.

• Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaaaaa wrote:
    Tak mialam hsg - kontras z sola fizologiczna "wlewali" mi szczykawka.
    Czy te badanie dostępne jest na NFZ czy lepiej pójść prywatnie zrobić? Dobrze że jednak jest szansa na udrożnienie poprzez badanie. To wielka nadzieja ❤️ Teraz tylko zastanawiam się ile czasu należy czekać od laparotomii i łyżeczkowania do tego badania. U Ciebie widzę, że minęło sporo czasu.

• Kamaaaaa Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2022, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    Czy te badanie dostępne jest na NFZ czy lepiej pójść prywatnie zrobić? Dobrze że jednak jest szansa na udrożnienie poprzez badanie. To wielka nadzieja ❤️ Teraz tylko zastanawiam się ile czasu należy czekać od laparotomii i łyżeczkowania do tego badania. U Ciebie widzę, że minęło sporo czasu.

Zmienilam lekarza. Poprzedni ciagle mowil o hsg ale czekal az minie rok staran. Chcial mnie stymulowac i dopiero po stymulacji robic hsg- wg niego jak raz zaszlam w ciaze musze miec drozne- i tak mnie rok zwlekal.
    Ponoc na nfz mozna zrobic. Ale ja chodze do lekarzy prywatnie. Bo ci na nfz to porazka. Przyjsc jak bedzie Pani w ciazy. Raz bylam na nfz i odradzam. Koszt badania prywatnie u mnie bylo 600zl

• Malwinka14 Autorytet

Wysłany: 7 września 2024, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświeżam temat. Czy jest mozliwe zatkanie jajowodow po lyzeczkowaniu?

preg.png

Synek 22.06.2010
    AMH : 3,67
    13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
    28.09.2024 II
    30.09.2024 Beta 150, Prog 15
    02.10.2024 Beta 375 Prog 31
    23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
    Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??

Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
    Zelazo 76 (50-170)
    PT 10,2 (10,4-13)
    INR 0,91 (0,85-1.15)
    W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
    APTT 27,2 (25,9-36.6)
    Wit. B12 567 (187-883)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ