Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Niejednorodne endometrium po łyżeczkowaniu
Odpowiedz

Niejednorodne endometrium po łyżeczkowaniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KatNow86 Nowa

Wysłany: 11 stycznia, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W październiku po poronieniu miałam zabieg łyżeczkowania. W listopadzie po pierwszej miesiączce byłam na wizycie kontrolnej, w tym na USG. Wszystko było ok. Dzisiaj miałam USG (monitoring cyklu) i wynik badania to niejednorodne endometrium -13,4 mm - 11 dzień cyklu. Umówiłam się do lekarza, ale obawiam się, że oszaleję do tego czasu. Ktoś miał podobnie?

• Malina1111 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam podobnie. Podejrzewałyśmy zrosty. Na następnym usg, po drugiej miesiączce od łyżeczkowania, endometrium już się złuszczyło u jest ładne, jednorodne. Może u Ciebie będzie podobnie?

🧬Pai-1, MTHFR
    08.23r 💔 19 tc, synek
    24.03.24r ⏸
  • KatNow86 Nowa

Wysłany: 12 stycznia, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina 1111 u mnie po łyżeczkowaniu (po miesiączce w listopadzie) było ok. W grudniu ze względu na Święta, brak innych objawów itd. też było ok. A teraz poszłam potwierdzić owulację - endometrium niejednorodne. Właśnie jadę na USG i konsultację (wczoraj było tylko USG). Lekarz na teleporadzie powiedział, że może to być wynik zmian hormonalnych i żeby normalnie się starać.

• Malina1111 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na pierwszym usg niby też ok a na drugim niejednorodne. Ale by robione na różnych sprzętach, moze ten drugi był bardziej czuły. Trzymam kciuki za dobre wieści po usg!

🧬Pai-1, MTHFR
    08.23r 💔 19 tc, synek
    24.03.24r ⏸
  • KatNow86 Nowa

Wysłany: 12 stycznia, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie - lekarz powiedział że gdyby się nie zasugerował opisem poprzedniego ginekologa to by napisał, że jest w normie. Ostatecznie, tylko dlatego, że wiedział o wczorajszym wyniku zapisał w opieie dziejszego USG nieco niejednorodne. Powiedział że to nie jest polip i nie mięśniak, może ze względu na dzień cyklu taki obraz. Pęcherzyk 22 cm, prawie do pęknięcia. Testy owulacyjne szaleją. Clearblue fioletowym buźka - więc będę działać.

• Malina1111 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super wieści! Powodzenia!

🧬Pai-1, MTHFR
    08.23r 💔 19 tc, synek
    24.03.24r ⏸
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ