Niejednorodne endometrium po łyżeczkowaniu
-
W październiku po poronieniu miałam zabieg łyżeczkowania. W listopadzie po pierwszej miesiączce byłam na wizycie kontrolnej, w tym na USG. Wszystko było ok. Dzisiaj miałam USG (monitoring cyklu) i wynik badania to niejednorodne endometrium -13,4 mm - 11 dzień cyklu. Umówiłam się do lekarza, ale obawiam się, że oszaleję do tego czasu. Ktoś miał podobnie?
-
Malina 1111 u mnie po łyżeczkowaniu (po miesiączce w listopadzie) było ok. W grudniu ze względu na Święta, brak innych objawów itd. też było ok. A teraz poszłam potwierdzić owulację - endometrium niejednorodne. Właśnie jadę na USG i konsultację (wczoraj było tylko USG). Lekarz na teleporadzie powiedział, że może to być wynik zmian hormonalnych i żeby normalnie się starać.
-
Po wizycie - lekarz powiedział że gdyby się nie zasugerował opisem poprzedniego ginekologa to by napisał, że jest w normie. Ostatecznie, tylko dlatego, że wiedział o wczorajszym wyniku zapisał w opieie dziejszego USG nieco niejednorodne. Powiedział że to nie jest polip i nie mięśniak, może ze względu na dzień cyklu taki obraz. Pęcherzyk 22 cm, prawie do pęknięcia. Testy owulacyjne szaleją. Clearblue fioletowym buźka - więc będę działać.
-