X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Niepowodzenia lub ciaze biochemiczne
Odpowiedz

Niepowodzenia lub ciaze biochemiczne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bella1290 Koleżanka

Wysłany: 13 października 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Od jakiegos czasu staram sie o dziecko, najpierw mialam ciaze biochemiczna, poronienie w 6 tyg, po niej 3 niepowodzenia, 2 cykle i obecny cykl niby dopiero 24dc ale juz wiem ze nic z tego...
    Moj maz 6 lat temu mial chorobe immunologiczna krwi jakas niedokrwistosc autoimmumohemolityczna z przexiwcialami typu cieplego, bral encorton, teraz nie bierze juz lekow, czy ktos sie orientuje czy to moze miec wplyw na plodnosc? Nie wiem juz co robic, po prostu mi nie wychodzi i zaczynam powoli sie zalamywac.. Robie testy owulacyjne, ostatnio bulam na badaniu progesteronu i wzrosl do prawie 22 ng/ml w 7 dniu po owulce... Nie wiem czy powinnam juz poddac sie diagnostyce bo na pewno celuje w te plodne dni a jednak sie nie udaje, moze to poronienie cos zablokowalo alo cos z nami nie tak.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ