X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Nieprawidłowy kształt pęcherzyka ciążowego
Odpowiedz

Nieprawidłowy kształt pęcherzyka ciążowego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Emi123 Znajoma

Wysłany: 22 października 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Jestem aktualnie w 5t 4 d ciąży licząc od ostatniej miesiączki. Ze względu na wieczny problem z progesteronem, ostatnio ciążę biochemiczna, byłam już w piątek u lekarza i wtedy był pęcherzyk ciążowy 2,4 mm. We wtorek czułam że coś jest nie tak i zbadałam progesteron i okazało się że spadł z 20 do 9! Poszłam znowu do lekarza i stwierdzil że pęcherzyk ma nieprawidłowy kształt i do tego mam krwiaka i że nic raczej z tego nie będzie. Dał mi oprócz duphastonu jeszvze luteinę i kazał przyjść za dwa tygodnie. Znacie takie przypadki? Czy mam się spodziewać najgorszego? Dodaje zdjęcie usg poniżej
    https://zapodaj.net/49c3565f397e2.jpg.html

• JJ. Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie wygląd jest ok.
    U mnie obecnie jest pęcherzyk podłużny w kształcie fasoli - lekarz mówił, że takie też są pęcherzyki i wynika to z budowy macicy. Mam się nie martwić. Zwiększ progesteron nawet do kilku tabletek.

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • Emi123 Znajoma

Wysłany: 22 października 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci za odpowiedź. Umówiłam się do innego lekarza w poniedziałek bo ten mnie tak zestresował i nastawił negatywnie że tylko myślę o tym że stracę tę ciążę 😭

• czarneniebo Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się kochana na zapas.
    Spróbuj się uspokoić, 5 tydzień bardzo wcześnie.
    Co ma być to będzie ... Nic nie jesteśmy w stanie zrobić.
    Moim zdaniem wygląda ok.

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ