Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Nieprawidłowy kształt pęcherzyka ciążowego
Odpowiedz

Nieprawidłowy kształt pęcherzyka ciążowego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Emi123 Znajoma

Wysłany: 22 października 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Jestem aktualnie w 5t 4 d ciąży licząc od ostatniej miesiączki. Ze względu na wieczny problem z progesteronem, ostatnio ciążę biochemiczna, byłam już w piątek u lekarza i wtedy był pęcherzyk ciążowy 2,4 mm. We wtorek czułam że coś jest nie tak i zbadałam progesteron i okazało się że spadł z 20 do 9! Poszłam znowu do lekarza i stwierdzil że pęcherzyk ma nieprawidłowy kształt i do tego mam krwiaka i że nic raczej z tego nie będzie. Dał mi oprócz duphastonu jeszvze luteinę i kazał przyjść za dwa tygodnie. Znacie takie przypadki? Czy mam się spodziewać najgorszego? Dodaje zdjęcie usg poniżej
    https://zapodaj.net/49c3565f397e2.jpg.html

• JJ. Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie wygląd jest ok.
    U mnie obecnie jest pęcherzyk podłużny w kształcie fasoli - lekarz mówił, że takie też są pęcherzyki i wynika to z budowy macicy. Mam się nie martwić. Zwiększ progesteron nawet do kilku tabletek.

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • Emi123 Znajoma

Wysłany: 22 października 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci za odpowiedź. Umówiłam się do innego lekarza w poniedziałek bo ten mnie tak zestresował i nastawił negatywnie że tylko myślę o tym że stracę tę ciążę 😭

• czarneniebo Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się kochana na zapas.
    Spróbuj się uspokoić, 5 tydzień bardzo wcześnie.
    Co ma być to będzie ... Nic nie jesteśmy w stanie zrobić.
    Moim zdaniem wygląda ok.

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ