Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Nigdy więcej - problem
Odpowiedz

Nigdy więcej - problem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kajakowa9 Znajoma

Wysłany: 8 lipca, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Mam duży problem i ogrom stresu. Zaszłam w nieplanowaną ciążę ale poroniłam. Było to dla mnie okropne doświadczenie. Nigdy więcej nie chce czegoś takiego przeżywać. Ale nie czułam straty - martwiłam się tylko o siebie… w czasie tego poronienia mój facet wszedł w narrację „zrobimy następne” ale szczerze ja nikogo wtedy nie słuchałam, było to dla mnie jak koszmar, sen który trzeba przeczekać do końca. Po wszystkim doszłam do siebie i powiedziałam jasno - nie chce przechodzić ciąży, nie chce dzieci, mam same argumenty przeciw. Nie tak widzę swoje życie. Myślałam, że to dotarło i się z tym pogodził ale jednak to nie była prawda. Ostatnio wspomniałam o antykoncepcji trwałej i to wywołało burzę. Ze zrozumienia mnie i moich argumentów (brak chęci, brak zgody na poświęcanie się, moja kiepska sytuacja życiowa) przeszedł w złość jakbym coś mu zrobiła… także z jednego ogromnego stresu zaczął się drugi. Co robić? Czuje się już taka rozbita. Swojej decyzji jestem pewna, teraz czuję ogromny lęk myśląc o przyszłości… chciałabym mieć już jasną sytuację…

• Britta Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Ci współczuję z powodu tego, co przeszłaś 🫂

Z mojego doświadczenia wynika, że taki związek nie przetrwa, kiedy jedna osoba kategorycznie chce pozostać bezdzietna, a druga w przyszłości bliższej lub dalszej zamierza mieć potomstwo. Może to zabrzmi okrutnie, ale lepiej się rozstać i poszukać kogoś, kto ma podobne spojrzenie na życie.

02.2021-11.2024 starania o #1
    Co zadziałało? Laparoskopia, stymulacja, lipiodol, nowenna pompejańska
    06.2025 cc, 31 tc, stan przedrzucawkowy, hipotrofia

06.2026 💔6 tc
    08.2026 ⏸️ prog 33,7, beta 194,3 --> 698,8 (euthyrox, acard, encorton)

preg.png

age.png

+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ