X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Okres po poronieniu przez tabletki
Odpowiedz

Okres po poronieniu przez tabletki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • RoKsAnA Nowa

Wysłany: 19 grudnia 2024, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam . 11 sierpnia ostatnia miesiączka ...termin miał być na maj . 8 Października zaczęłam plamić ginekolog po badaniu stwierdził że dziecku nie bije serduszko ...podano mi 2 tabletki poronne 8i9pazdziernika...wypisałam się do domu bo nic kompletnie się nie działo ...zero boli zero większego krwawienia ...nic ...poroniłam 13go w domu 😢 dosłownie wylecial że mnie balonik 😢 krwawilam dosłownie może 3/4 dni...po 2 tygodniach dostałam znów plamien ...i do tej pory cisza okresu nie ma ..od dwóch dni strasznie bolą mnie piersi ... współżycie normalnie bez zabezpieczeń (nie czekaliśmy 3 miesiące ) może to źle ale nie chcieliśmy czekać . U ginekologa jeszcze nie byłam na wizycie kontrolnej. Czy któraś z was tak miała i może podpowie mi co i jak . Pozdrawiam

• Insane Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2024, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RoKsAnA wrote:
    Witam . 11 sierpnia ostatnia miesiączka ...termin miał być na maj . 8 Października zaczęłam plamić ginekolog po badaniu stwierdził że dziecku nie bije serduszko ...podano mi 2 tabletki poronne 8i9pazdziernika...wypisałam się do domu bo nic kompletnie się nie działo ...zero boli zero większego krwawienia ...nic ...poroniłam 13go w domu 😢 dosłownie wylecial że mnie balonik 😢 krwawilam dosłownie może 3/4 dni...po 2 tygodniach dostałam znów plamien ...i do tej pory cisza okresu nie ma ..od dwóch dni strasznie bolą mnie piersi ... współżycie normalnie bez zabezpieczeń (nie czekaliśmy 3 miesiące ) może to źle ale nie chcieliśmy czekać . U ginekologa jeszcze nie byłam na wizycie kontrolnej. Czy któraś z was tak miała i może podpowie mi co i jak . Pozdrawiam

Byłaś po poronieniu na kontroli, czy się wszystko oczyściło? Jeśli nie miałaś łyżeczkowania to teoretycznie nie musieliście czekać tych trzech miesięcy, chociaż do pierwszej miesiączki by się przydało. Być może jesteś znowu w ciąży. Wszystko może skończyć się dobrze. Nic nie jest przesądzone. Zrób test ciążowy po prostu. Ewentualnie pójdź na betę. Powodzenia! 🍀

40 tc 💔
  • Lovi25 Debiutantka

Wysłany: 22 grudnia 2024, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    @RoKsAnA ja bym poszła do ginekologa zobaczyć czy wszystko ok i czy się oczyściłaś dobrze.

Tymczasem ja również mam pytanie w temacie poronienia po tabletkach i okresu.. Poroniłam 20 listopada i aktualnie czekam na okres, ktory nie nadchodzi mimo tego, że od 3 dni mam większe piersi no i spowolniony metabolizm (wzdęcia). No ogólnie wszystko to, co zawsze sugerowało u mnie okres. Tymczasem cisza :( Czy któraś z Was też miała takie typowo okresowe objawy i on się jednak nie pojawił?

Najgorsze jest to czekanie, ehh...

Starania od wrzesien 2024

20.11.24 - poronienie 10tc, puste jajo 💔
  • kwiat20 Nowa

Wysłany: 13 stycznia, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także po poronieniu nie miałam okresu przez długi czas, więc poszłam na kontrolę do ginekologa. Dostałam skierowanie na badania wyszło że mam nie równy poziom hormonów więc dostałam tabletki i co 3 miesiące muszę chodzić na kontrolę. Lepiej nie czekać zbyt długo i iść na wizytę do ginekologa, żeby się upewnić że jest dobrze i że wszystko się oczyściło dokładnie

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ