X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Okres po poronieniu przez tabletki
Odpowiedz

Okres po poronieniu przez tabletki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • RoKsAnA Nowa

Wysłany: 19 grudnia, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam . 11 sierpnia ostatnia miesiączka ...termin miał być na maj . 8 Października zaczęłam plamić ginekolog po badaniu stwierdził że dziecku nie bije serduszko ...podano mi 2 tabletki poronne 8i9pazdziernika...wypisałam się do domu bo nic kompletnie się nie działo ...zero boli zero większego krwawienia ...nic ...poroniłam 13go w domu 😢 dosłownie wylecial że mnie balonik 😢 krwawilam dosłownie może 3/4 dni...po 2 tygodniach dostałam znów plamien ...i do tej pory cisza okresu nie ma ..od dwóch dni strasznie bolą mnie piersi ... współżycie normalnie bez zabezpieczeń (nie czekaliśmy 3 miesiące ) może to źle ale nie chcieliśmy czekać . U ginekologa jeszcze nie byłam na wizycie kontrolnej. Czy któraś z was tak miała i może podpowie mi co i jak . Pozdrawiam

• Insane Autorytet

Wysłany: 20 grudnia, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RoKsAnA wrote:
    Witam . 11 sierpnia ostatnia miesiączka ...termin miał być na maj . 8 Października zaczęłam plamić ginekolog po badaniu stwierdził że dziecku nie bije serduszko ...podano mi 2 tabletki poronne 8i9pazdziernika...wypisałam się do domu bo nic kompletnie się nie działo ...zero boli zero większego krwawienia ...nic ...poroniłam 13go w domu 😢 dosłownie wylecial że mnie balonik 😢 krwawilam dosłownie może 3/4 dni...po 2 tygodniach dostałam znów plamien ...i do tej pory cisza okresu nie ma ..od dwóch dni strasznie bolą mnie piersi ... współżycie normalnie bez zabezpieczeń (nie czekaliśmy 3 miesiące ) może to źle ale nie chcieliśmy czekać . U ginekologa jeszcze nie byłam na wizycie kontrolnej. Czy któraś z was tak miała i może podpowie mi co i jak . Pozdrawiam

Byłaś po poronieniu na kontroli, czy się wszystko oczyściło? Jeśli nie miałaś łyżeczkowania to teoretycznie nie musieliście czekać tych trzech miesięcy, chociaż do pierwszej miesiączki by się przydało. Być może jesteś znowu w ciąży. Wszystko może skończyć się dobrze. Nic nie jest przesądzone. Zrób test ciążowy po prostu. Ewentualnie pójdź na betę. Powodzenia! 🍀

40 tc 💔
  • Lovi25 Nowa

Wysłany: 22 grudnia, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    @RoKsAnA ja bym poszła do ginekologa zobaczyć czy wszystko ok i czy się oczyściłaś dobrze.

Tymczasem ja również mam pytanie w temacie poronienia po tabletkach i okresu.. Poroniłam 20 listopada i aktualnie czekam na okres, ktory nie nadchodzi mimo tego, że od 3 dni mam większe piersi no i spowolniony metabolizm (wzdęcia). No ogólnie wszystko to, co zawsze sugerowało u mnie okres. Tymczasem cisza :( Czy któraś z Was też miała takie typowo okresowe objawy i on się jednak nie pojawił?

Najgorsze jest to czekanie, ehh...

Starania od wrzesien 2024

20.11.24 - poronienie 10tc 💔
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ