X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie owulacja po poronieniu
Odpowiedz

owulacja po poronieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • 2 kreski Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    nie wiem czy jest taki temat, ale mimo to załozyłam nowy temat, poniewaz potrzebuje szybkiej odpowiedzi.
    2 i poł tygodnia temu miłąm zabieg łyzeczkowania, od trzech dni juz nie kwawie nie mam plamien. W tym samym czasie zaczełam odczuwac bol taki jak podczas owulacji. Zbadałam sobie szyjke jest wysoko i bardzo miekka.
    Moje pytanie jest takie, czy jest juz mozliwa owulacja?

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owszem, jest możliwa, ale nie powinnaś próbować tak szybko po zabiegu zajść w ciążę. Odczekaj przynajmniej do pierwszej @. To absolutne minimum, by ściana macicy zdołała się zregenerować.

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy od tego kiedy spadł ci hormon ciążowy, ja odczuwałam ból jajników 20 dni po zabiegu a później 29 dni po zabiegu podejrzewam że owulacja była ok 30 dni od zabiegu, ponieważ @ dostałam 43 dni po zabiegu czyli 13 dni od domniemanej owulacji, mam nadzieje że ci w jakiś sposób pomogłam ;)

• 2 kreski Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiscie ze nie probuje, pytam poniewaz zastanawiam sie. Nie robiłam jeszcze bety, ale jutro mam zamiar sie wybrac.

• 2 kreski Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dzieki za odpowiedź

• szpilka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżona wrote:
    Dziewczyny juz mnie męczy to plamienie :( Nie miałam zabiegu, od tamtego dnia krwawiłam lekko przez tydzień, a potem do dziś tj juz 8 dzień plamienia, rano mniej ale w ciągu dnia jednak są, dobrze ze nic mnie nie boli. Śluzu brak całkowicie, lekkie kłucie jajnika, nie wiem co z ovu, przesunie się czy nie, a to już 15 dzień PP. Dodam że bete miałam bardzo niską i myślę że do tego czasu już całkiem znikła.
    Co o tym sądzicie?
    od początku do końca krwawienia minęło 7 dni z czego ostatnie 3 to już plamienie było, betę w szpitalu przy przyjeciu miałam 7, więc mega nisko owulka potencjalnie pojawiła się 25 dc dopiero, ale u mnie późne owulki to nic dziwnego

dżona lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i po tygodniu beta mniej niz 1

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • zazu23l Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dżona,2tyg po jesteś i to normalne,że plamisz.Wogóle,to mi gin mówila,że moge krwawic jak w pologu.Krwawilam/plamilam 2 tyg,potem pojawil sie krwotok,bo byly resztki,wiec potrzebny byl kolejny zabieg,ale lekarze i pielegniarki mowia,ze jesli nie ma goraczki,silne nagle bole,to jest ok.Ja w ciagu dnia plamilam,a wieczorem to bylo typowe krwawienie.W ciagu kilku kolejnych dni powinno Ci ustapić :)

dżona lubi tę wiadomość

zazu23l
    ISKIERKA 05.12.2013 [*] 8tc
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, podbijam temat.
    Tak sie zastanawiam bo poprzedni cykl miałam z opoznieniem <2>dni program mi wyznaczył ovulkę,ale ja nie miałam takich boli jak cykl wczesniejszy, no i mam skapy okres przed zabiegiem był bardziej obfity.. Kiedy wroci to wszystko do normy tzn tak jak przed poronieniem..obecnie jest 4 cykl za mna..może ktoras miała podobnie? pozdrawiam

zi13skjo0ong6u20.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ