X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Pakiet trombofilia - do którego lekarza ?
Odpowiedz

Pakiet trombofilia - do którego lekarza ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mama Maćka Nowa

Wysłany: 18 listopada 2024, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mam siły :( zrobiłam pakiet na trombofilia. V leiden jestem porządku ale wyszły inne mutacje. Pod wynikami pisze że zalecana wizyta u genetyka. ja z kolei byłam przekonana że powinien to byc hematolog ? Do kogo mam się udać ?
    Chce uniknąć znowu sytuacji że umawiam się na wizytę prywatnie, która sporo kosztuje a trwa trzy minuty bo odsyłają mnie do innego lekarza. Bo niestety już taką miałam..

• Joannaa92 Debiutantka

Wysłany: 19 listopada 2024, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Maćka wrote:
    Dziewczyny nie mam siły :( zrobiłam pakiet na trombofilia. V leiden jestem porządku ale wyszły inne mutacje. Pod wynikami pisze że zalecana wizyta u genetyka. ja z kolei byłam przekonana że powinien to byc hematolog ? Do kogo mam się udać ?
    Chce uniknąć znowu sytuacji że umawiam się na wizytę prywatnie, która sporo kosztuje a trwa trzy minuty bo odsyłają mnie do innego lekarza. Bo niestety już taką miałam..

Hej . Mam trombofilie. Uważam że genetyk lub dobry ginekolog, który również jest genetykiem(są tacy w placówkach niepłodności np bocian lub gyncentrum) pokieruje Cię co dalej..
    byłam u hematologa 3 min wydane 200 zł w niczym mi nie pomógł.. Nic nie wniósł, niczego nowego się nie dowiedziałam ogólnie dno.
    Ja mam v leiden i serpine 1. Ogólnie kolejna ciąża jeśli się uda to z heparyną .

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ