X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie pierwszy syn a drugie poronienie
Odpowiedz

pierwszy syn a drugie poronienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kwiatek2004 Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zgadzacie się z tym, że jeśli pierwsze dziecko jest synkiem, to jest większa szansa na poronienie drugiego dziecka. Niestety mi się to przydarzyło.

http://www.zdrowie.med.pl/nowosc.phtml?slowo=urodzi&nr=13

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2013, 09:30

Spero lubi tę wiadomość

oncf7ddlzcuroo8c.png

f2wl3e5epqqifoai.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy raz o tym słyszę ale jakoś hmm nie chce mi się w to wierzyć mam nadzieję że to nie prawda .... Kwiatuszku trzymaj się przykro mi z powodu twojej straty

• kwiatek2004 Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    pierwszy raz o tym słyszę ale jakoś hmm nie chce mi się w to wierzyć mam nadzieję że to nie prawda .... Kwiatuszku trzymaj się przykro mi z powodu twojej straty

Bardzo dziękuję. Pozdrowienka

oncf7ddlzcuroo8c.png

f2wl3e5epqqifoai.png
  • asiank Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszku nie stresuj się tym. Badania na 181 kobietach to żadne badania. Pierwszą urodziłam córeczkę a poroniłam drugą ciąże. Myślę, że nie ma reguły.

eiktrjjgehcrgla0.png Mój Aniołek 17.07.2012 (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pierwszego synka, druga ciaze poronilam... Moze faktycznie cos w tym jest... Az ciary Mnie przechodza na mysl, ze mogla bym po raz kolejny poronic :(

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2013, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dla mnie to też bujda na resorach i lepiej sobie takimi rzeczami głowy nie zaśmiecać-pozdrawiam

Matylda36, Suzy Lee lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie Wy takie rzeczy czytacie!!!!???
    Dziewczyny przestańcie się nakręcać takimi bzdurami. Każda z nas ma mnóstwo problemów. Sama poroniłam dwa razy, byłam w kilku szpitalach, na razie mam problem z zajściem w kolejną ciążę, spotkałam się z mnóstwem lekarzy i w Polsce i za granicą i nigdy i nigdzie nie słyszałam niczego tak absurdalnego.
    Przez ten czas dowiedziałam się jednej ważnej rzeczy: każda z nas jest inna, każda ma inny organizm i rzadko która wpasowuje się w kalendarz i opisy książkowe, do każdej z nas trzeba podejść bardzo indywidualnie ...

Effcia28, gosia89 lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też myślę że to nie prawda. wogóle co ma płeć dziecka do poronienia. dziewczyny nie czytajcie takich bzdur i myślcie logicznie.

Matylda36 lubi tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Gdzie Wy takie rzeczy czytacie!!!!???
    Dziewczyny przestańcie się nakręcać takimi bzdurami. Każda z nas ma mnóstwo problemów. Sama poroniłam dwa razy, byłam w kilku szpitalach, na razie mam problem z zajściem w kolejną ciążę, spotkałam się z mnóstwem lekarzy i w Polsce i za granicą i nigdy i nigdzie nie słyszałam niczego tak absurdalnego.
    Przez ten czas dowiedziałam się jednej ważnej rzeczy: każda z nas jest inna, każda ma inny organizm i rzadko która wpasowuje się w kalendarz i opisy książkowe, do każdej z nas trzeba podejść bardzo indywidualnie ...

oj Matyldo gdyby to było możliwe polubiłabym twój wpis co najmniej dwa razy :)

Matylda36 lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Asta Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już myślałam, że to z cyklu "amerykańscy naukowcy udowodnili, że...". Tak, jak piszą przedmówczynie - nie ma potrzeby przykładać, jakąś wielką wagę do tego typu "rewelacji".
    Statystyczne podsumowanie kobiet z jednego szpitala nie stanowi podstawy do tak daleko idących wniosków. Brakuje w tym wszystkim szczegółowych badań (potwierdzających chociażby obecność przeciwciał w krwi matki, wykluczających z grupy badawczej maleństwa z wadliwymi genami), które ograniczyłyby grupę badawczą do osób, których faktycznie opisany problem dotyczy.
    Zresztą - problem, o którym piszą (jeśli dobrze zrozumiałam opisywaną przyczynę) dotyczy również kobiet, które urodziły, jako pierwsze dziecko dziewczynkę.

Oj bardzo grubymi nićmi szyta historia. A biorąc pod uwagę fakt, że artykuł sprzed 10 lat, tym mniej bym się nim interesowała.

Effcia28, Matylda36 lubią tę wiadomość

Mój Aniołek (6tc) - 19.10.2012
    d92562f68b.png
  • ania83 Koleżanka

Wysłany: 12 września 2013, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja też mam synka a potem 3 poronienia....
    Ale nie wydaje mi się żeby coś w tym było bo niby jak?
    A wiem że tak się dzieje że po ciąży i porodzie hormonki się przestawiają...

Oskarek 15.02.2008 g 22.55 cc 3460/55cm
    Maja 24.06.2015 g 12.06 cc 3570/52cm
    Aniołki : 06.2004 (7tc), 10.2012 (5tc), 07.2013 (5tc), 11.2013 (5tc), 09.2014 (5tc)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ