X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Plamienie między miesiączkami po poronieniu
Odpowiedz

Plamienie między miesiączkami po poronieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mysza88 Nowa

Wysłany: 22 stycznia 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, 9 grudnia poroniłam w 18 tc (stwierdzona trisomia u córeczki). Urodziłam przez wywołanie farmakologiczne a po urodzeniu wykonano dodatkowo łyżeczkowanie. Krwawiłam ok. 10 dni, potem kilka dni plamień. 14 stycznia dostałam pierwszą miesiączkę trwającą tak jak przed ciążą 4 dni. Dzisiaj znowu zauważylam plamienie i trochę żywej krwi, chociaż od kilku dni nie było śladu po krwawieniu. Po poronieniu byłam na kontroli i wszystko było ok. Nigdy wcześniej nie miałam plamień po zakończonej miesiączce. Czy takie plamienia są normalne po poronieniu?

❤️22.05.2019 synuś 👦
    💔9.12.2021 córeczka 👼 poronienie 18 tc, trisomia
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza88 wrote:
    Hej, 9 grudnia poroniłam w 18 tc (stwierdzona trisomia u córeczki). Urodziłam przez wywołanie farmakologiczne a po urodzeniu wykonano dodatkowo łyżeczkowanie. Krwawiłam ok. 10 dni, potem kilka dni plamień. 14 stycznia dostałam pierwszą miesiączkę trwającą tak jak przed ciążą 4 dni. Dzisiaj znowu zauważylam plamienie i trochę żywej krwi, chociaż od kilku dni nie było śladu po krwawieniu. Po poronieniu byłam na kontroli i wszystko było ok. Nigdy wcześniej nie miałam plamień po zakończonej miesiączce. Czy takie plamienia są normalne po poronieniu?

Hej!
    No to widzę, ładnie się zgrałyśmy... Ja 9 grudnia dowiedziałam się o tym, że mój synek umarł (u mnie 8 tydzień, płeć i przyczynę wiemy z badań genetycznych) a 10.12 poszłam do szpitala na wywołanie poronienia.

Pierwszy okres po poronieniu dostałam 15 stycznia i trwał 4 dni a do dziś mam plamienia, też się tym trochę niepokoje, bo nigdy tak nie miałam... Dziewczyny mi pisały, że takie rzeczy po poronieniu się zdarzają, bo organizm wraca do siebie i w ciągu trzech cyklu powinno się wszystko unormować. 😉

Ja po łyżeczkowaniu, we wtorek przed wyjściem miałam USG i lekarz mi mówił, że wszystko jest ładnie wyczyszczone... Może jeszcze macica sama się do końca nie wyczyściła i dlatego tak 😌. Mam nadzieję, że wizyta w czwartek powie mi coś więcej.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ