X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Plamienie między miesiączkami po poronieniu
Odpowiedz

Plamienie między miesiączkami po poronieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mysza88 Nowa

Wysłany: 22 stycznia 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, 9 grudnia poroniłam w 18 tc (stwierdzona trisomia u córeczki). Urodziłam przez wywołanie farmakologiczne a po urodzeniu wykonano dodatkowo łyżeczkowanie. Krwawiłam ok. 10 dni, potem kilka dni plamień. 14 stycznia dostałam pierwszą miesiączkę trwającą tak jak przed ciążą 4 dni. Dzisiaj znowu zauważylam plamienie i trochę żywej krwi, chociaż od kilku dni nie było śladu po krwawieniu. Po poronieniu byłam na kontroli i wszystko było ok. Nigdy wcześniej nie miałam plamień po zakończonej miesiączce. Czy takie plamienia są normalne po poronieniu?

❤️22.05.2019 synuś 👦
    💔9.12.2021 córeczka 👼 poronienie 18 tc, trisomia
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza88 wrote:
    Hej, 9 grudnia poroniłam w 18 tc (stwierdzona trisomia u córeczki). Urodziłam przez wywołanie farmakologiczne a po urodzeniu wykonano dodatkowo łyżeczkowanie. Krwawiłam ok. 10 dni, potem kilka dni plamień. 14 stycznia dostałam pierwszą miesiączkę trwającą tak jak przed ciążą 4 dni. Dzisiaj znowu zauważylam plamienie i trochę żywej krwi, chociaż od kilku dni nie było śladu po krwawieniu. Po poronieniu byłam na kontroli i wszystko było ok. Nigdy wcześniej nie miałam plamień po zakończonej miesiączce. Czy takie plamienia są normalne po poronieniu?

Hej!
    No to widzę, ładnie się zgrałyśmy... Ja 9 grudnia dowiedziałam się o tym, że mój synek umarł (u mnie 8 tydzień, płeć i przyczynę wiemy z badań genetycznych) a 10.12 poszłam do szpitala na wywołanie poronienia.

Pierwszy okres po poronieniu dostałam 15 stycznia i trwał 4 dni a do dziś mam plamienia, też się tym trochę niepokoje, bo nigdy tak nie miałam... Dziewczyny mi pisały, że takie rzeczy po poronieniu się zdarzają, bo organizm wraca do siebie i w ciągu trzech cyklu powinno się wszystko unormować. 😉

Ja po łyżeczkowaniu, we wtorek przed wyjściem miałam USG i lekarz mi mówił, że wszystko jest ładnie wyczyszczone... Może jeszcze macica sama się do końca nie wyczyściła i dlatego tak 😌. Mam nadzieję, że wizyta w czwartek powie mi coś więcej.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ