X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Plemienia zamiast miesiaczki
Odpowiedz

Plemienia zamiast miesiaczki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mila88 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Jestem po zabiegu łyżeczkowania. Po zabiegu po 24 dniach (czyli długość moich cykli) dostałam plamienia i po kolejnych 24, w terminie miesiączki kolejny raz plamienia. Oba bez "żywej krwi" Tylko brązowe krwawiwna przy czym w pierwszym zdarzały się skrzepy. Myślicie, że można to uznać za miesiączkę? Lekarz mi powiedział, że jeżeli chcemy się starać o ciążę to po 3 miesiączce mam się zgłosić na kontrolę. Myślicie mogę uznac, że jestem już po 2 cyklach czy jednak poczekać aż wróci do stanu przed ciąży? Nigdy nie miałam jakiś intensywnych krwawień. Chciałabym bym żeby to było już...

preg.png
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czyli te brązowe plamienia nie wyglądają jak Twoja @? . Byłaś na kontroli po łyżeczkowaniu?
    Ja nie uznaje swojej @ dopóki nie zobaczę krwi. Tez jestem po zabiegu łyżeczkowania.
    Mam plamienia tydzień przed @, są brązowe czarne. Lekarz stwierdził zapalenie szyjki macicy. Miałam globulki, ale to chyba nie to, bo w tym miesiącu ponownie miałam plamienie.
    Te pierwsze 2-3 @ mogą być trochę inne.

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Mila88 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po zabiegu byłam na kontroli. Po samym zabiegu też pojawiały się plamienia że skrzepami. No i później po 24 dniach i następnie po 24. Czyli tak jak miałam normalnie cykle. Ale to nie wygląda tak jak normalna @. Zwykle pierwsze 2 dni była krew teraz tylko plamienia jak na końcówce @. Zastanawiam się czy mogę to uznać za @, czy jeszcze endometrium się nie od budowało i dlatego tak skąpo 😕

preg.png
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Który to był tydzień??
    Te pierwsze @ po mogą być inne. Wydaje mi się, że skoro jest w terminie no to to jest ten małpiszon.
    Idź do lekarza po 3@, może ta 3 już będzie inna.
    Jak nie to powiedz, że są skąpe...

♀️96

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Mila88 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9+2. Dzięki, tak zrobię. 🙂

preg.png
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj później znać 😊

♀️96

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Mila88 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2022, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po 3@ i wizycie u gina... 3 @ już była "normalna". Endometrium idealnej grubości, owulacja dziś lub jutro 😄 iiii mamy zielone światło do starań o ciążę 😃

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ