X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie polimorfizm Apal IGF-2
Odpowiedz

polimorfizm Apal IGF-2

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • APS Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Czy po poronieniach miałyście zalecone od genetyka badanie polimorfizmu IGF-2 apal dla męża? Czy u którejś z Was wyszedł dodatnio? U mojego męża niestety wyszedł w obu allelach, więc jeśli spotkałyście się z jakimikolwiek informacjami/doświadczeniami/opiniami na ten temat to będę wdzięczna za podesłanie :)

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS, czy jesteś jeszcze na forum? My mamy zlecone te badania dla męża chciałabym dopytać o parę kwestii? Jestes

natalia_nyk lubi tę wiadomość

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY
  • natalia_nyk Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak621 wrote:
    APS, czy jesteś jeszcze na forum? My mamy zlecone te badania dla męża chciałabym dopytać o parę kwestii? Jestes
    Kasiak621 wysłałam Ci zaproszenie na priv, zaakceptuj :p

• Netti Nowa

Wysłany: 10 grudnia 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Jest tu jeszcze ktoś? :-). Mojemu mężowi również wyszedł ten polimorfizm IGF-2 apal w obu allelach… są tu jakieś pozytywne historie?

(Mamy również Allo mlr 16%… zastanawiamy sie nad szczepieniem ale mąż nie chce sie zgodzić…)

• Ewa87 Nowa

Wysłany: 23 lutego 2024, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ,
    mojemu mężowi wyszedł ten polimorfizm w obydwu allelach . Pierwsza ciąża bez problemów. zdrowy 3 letni synek. później 3 poronienia. czy u Was się udało? czy konsultowaliście te wyniki z lekarzami? co Wam radzili? ja jestem jeszcze przed wizyta u mojego lekarza....

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ