X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienia tarczycowe (Haschimoto & S-ka)
Odpowiedz

Poronienia tarczycowe (Haschimoto & S-ka)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dajanira Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Po ok. roku starań z końcem lata na teście zobaczyliśmy dwie kreski. Radość trwała jakieś 1,5 miesiąca. Wybraliśmy się na USG podglądać maleństwo, a dostaliśmy wiadomość, że pęcherza nie ma, beta za niska na początek 8 tygodnia... Potem okazało się, że ciąża obumarła, a dalsza diagnostyka każe podejrzewać, że przyczyną jest tarczyca i Haschimoto (zdiagnozowane 2 tygodnie temu). Miesiączki ani owulacji na razie nie mam, co też mnie stresuje, budzę się codziennie z jakimiś koszmarami, żałuję, że odkładałam macierzyństwo na później. Jakie są wasze doświadczenia z ciążami po poronieniach spowodowanych niedoczynnością tarczycy i chorobą Haschimoto?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ