X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie
Odpowiedz

Poronienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pati922 Debiutantka

Wysłany: 2 marca 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam pytanie 23 lutego na wizycie u ginekologa dowiedziałam się że serduszko nie bije był to 8 tydzień 3 dzień . Pani doktor powiedziała że mogę poczekać na samoistne poronienie ale dała mi też skierowanie do szpitala . Do dziś nie dostałam krwawienia w poniedziałek chce iść do szpitala . Czy noszenie martwego płodu zagraża mojemu życiu ? Chodzi mi np o sepsę ? Ginekolog powiedziała że do 14 dni mogę poczekac na samoistne ale trochę się martwie

• Babulka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zagraża Twojemu życiu, jeśli nic się nie dzieje, nie masz gorączki, dreszczy, wymiotów, silnych bóli itp. Zagrożenie sepsą jest w późniejszych tygodniach ciąży.
    Bardzo często jest tak, że kobiety dowiadują się o zatrzymaniu rozwoju zarodka dopiero na usg po kilku tygodniach. Natomiast jeśli cokolwiek by się działo niepokojącego, to jedź na ip.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Pati922 Debiutantka

Wysłany: 2 marca 2024, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź to moje poronienie ;( a czy jeśli pójdę w poniedziałek na oddział bo minie już 11 dni od kad nie krwawię to czy dadzą mi tabletki na wywołanie czy odrazu łyżeczkowanie ?

• Babulka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już żalezy wyłącznie od decyzji lekarza. Różne szpitale mają różną politykę.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ