WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie
Odpowiedz

Poronienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pati922 Debiutantka

Wysłany: 2 marca 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam pytanie 23 lutego na wizycie u ginekologa dowiedziałam się że serduszko nie bije był to 8 tydzień 3 dzień . Pani doktor powiedziała że mogę poczekać na samoistne poronienie ale dała mi też skierowanie do szpitala . Do dziś nie dostałam krwawienia w poniedziałek chce iść do szpitala . Czy noszenie martwego płodu zagraża mojemu życiu ? Chodzi mi np o sepsę ? Ginekolog powiedziała że do 14 dni mogę poczekac na samoistne ale trochę się martwie

• Babulka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zagraża Twojemu życiu, jeśli nic się nie dzieje, nie masz gorączki, dreszczy, wymiotów, silnych bóli itp. Zagrożenie sepsą jest w późniejszych tygodniach ciąży.
    Bardzo często jest tak, że kobiety dowiadują się o zatrzymaniu rozwoju zarodka dopiero na usg po kilku tygodniach. Natomiast jeśli cokolwiek by się działo niepokojącego, to jedź na ip.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Pati922 Debiutantka

Wysłany: 2 marca 2024, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź to moje poronienie ;( a czy jeśli pójdę w poniedziałek na oddział bo minie już 11 dni od kad nie krwawię to czy dadzą mi tabletki na wywołanie czy odrazu łyżeczkowanie ?

• Babulka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już żalezy wyłącznie od decyzji lekarza. Różne szpitale mają różną politykę.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ