X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie
Odpowiedz

Poronienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pati922 Debiutantka

Wysłany: 2 marca, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam pytanie 23 lutego na wizycie u ginekologa dowiedziałam się że serduszko nie bije był to 8 tydzień 3 dzień . Pani doktor powiedziała że mogę poczekać na samoistne poronienie ale dała mi też skierowanie do szpitala . Do dziś nie dostałam krwawienia w poniedziałek chce iść do szpitala . Czy noszenie martwego płodu zagraża mojemu życiu ? Chodzi mi np o sepsę ? Ginekolog powiedziała że do 14 dni mogę poczekac na samoistne ale trochę się martwie

• Babulka Autorytet

Wysłany: 2 marca, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zagraża Twojemu życiu, jeśli nic się nie dzieje, nie masz gorączki, dreszczy, wymiotów, silnych bóli itp. Zagrożenie sepsą jest w późniejszych tygodniach ciąży.
    Bardzo często jest tak, że kobiety dowiadują się o zatrzymaniu rozwoju zarodka dopiero na usg po kilku tygodniach. Natomiast jeśli cokolwiek by się działo niepokojącego, to jedź na ip.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Pati922 Debiutantka

Wysłany: 2 marca, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź to moje poronienie ;( a czy jeśli pójdę w poniedziałek na oddział bo minie już 11 dni od kad nie krwawię to czy dadzą mi tabletki na wywołanie czy odrazu łyżeczkowanie ?

• Babulka Autorytet

Wysłany: 2 marca, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już żalezy wyłącznie od decyzji lekarza. Różne szpitale mają różną politykę.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ