X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie a rozpoczęcie starania
Odpowiedz

Poronienie a rozpoczęcie starania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Roksana65 Nowa

Wysłany: 10 maja 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. W 9 tyg ciąży wykryto u mnie poronienie chybione. Maleństwo zatrzymało się na 7 tyg serduszko przestało bić.. wizyta 4 kwietnia na następny dzień do szpitala 5 kwietnia podane tabletki na poronienie na następny dzień usg w którym zostało jeszcze 16mm wiec nie obyło się bez zabiegu. W tym samym dniu zabieg wyszłam po paru godzinach. I teraz mam do was pytanie.. Minęło trochę ponad 4 tygodnie od zabiegu, dostałam 5 maja brązowe plamienia na następny dzień poleciała delikatnie plama krwi i do dnia dzisiejszego mam bóle piersi podbrzusza i ciemno brązowe plamienia lecz tylko w środku bo na zewnątrz delikatnie poplamuje.. czy któraś z was miała taka sytuacje? I kiedy udało się wam zajść w ciąże? martwię się, ponieważ to była pierwsza ciąża hormonalne wszystko było dobrze a mam teraz wrażenie, ze się wszystko popsuło.. Miałam tez wizytę kontrolna 2 tyg po zabiegu wszystko było okej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2022, 13:27

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po poronieniu pierwszy okres moze byc dziwny - u mnie był bardzo skąpy, ale juz dokładnie nie pamietam ile trwał. Mnie lekarze w szpitalu po zabiegu mówili, zeby poczekac dwa pełne cykle staran, ale lekarz prowadzący juz po na kontroli po trzech tygodniach stwierdził, ze wszystko jest okej i mozemy wrócic do gry. Udało nam sie w pierwszym cyklu po tej wizycie. A wczesniej o ciaze sie staralismy 10 miesiecy

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Mila88 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2022, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po lyzeczkowaniu dwie miesiączki były skąpe, praktycznie samo plamienie ale trwały trochę dłużej niż zwykle. Dopiero 3 miesiączka była normalna. W kolejna ciążę udało się zajść w 2cs, 4 miesięce po zabiegu- 5cykl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2022, 08:51

preg.png
  • Vanessa 85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Jestem 3 tyg po poronieniu
    Wizyta kontrolna była i jest ok
    Nie mam jeszcze pierwszej miesiączki
    Kiedy udać się do kliniki bezpłodności?
    Po pierwszej miesiączce czy mogę juz teraz?

• Roxie_eS Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się wybrała wtedy, kiedy dorwę termin, bo podobno często długo się czeka ;) a im szybciej tym lepiej. Powodzenia!

Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.

W latach 2022-2023 - 7 ciąż biochemicznych.
    03.23 - 8+6 poronienie chybione na etapie 6+1- synuś z trisomią chromosomu 3 🥺

Nowe rozdanie:
    Acard, Accofil, Hydroxychloroquine, Intralipidy

20.07.2024 - 40+1 Jerzy 🥰
  • Vanessa 85 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2022, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxie_eS wrote:
    Ja bym się wybrała wtedy, kiedy dorwę termin, bo podobno często długo się czeka ;) a im szybciej tym lepiej. Powodzenia!
    Ja się zapisałam już na 8 sierpnia i trochę się obawiam ze miesiaczka zdąży przyjść 🙈 i tak ogólnie się zastanawiałam czy u nich jest taki wymóg żeby dopiero po tej pierwszej miesiączce przyjść bo np nie będą mogli zrobić wszystkich badań....wiadomo lekarze zawsze mają jakieś "ale"

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ