Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie bez czyszczenia
Odpowiedz

Poronienie bez czyszczenia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Chciałam się dowiedzieć czy któraś z forumowiczek miała wywołane poronienie w szpitalu za pomocą tabletek poronnych?
    Ja miałam pusty pęcherzyk ciążowy w 9 tc wg USG. W środę (25.06) szpitalu otrzymałam tabletki poronne, w czwartek kolejne 2 dawki dopochwowo i do pupy. W piatek gdy zaczełam mniej krwawić okazało się, że moja szyjka się zapchała i miałam ją czyszczoną abym mogła dalej się sama czyścić i wyszłam ze szpitala.
    Dzisiaj jest poniedziałek i krwawienia bardzo mało. I nie wiem czy to dobrze, czy zgłosić się do lekarza z tym? Nie mam nikogo takiego, kto by doświadczył podobnego zabiegu dlatego jestem strasznie głupia w tym temacie. W internecie czytam, że krwawienie powinno trwac conajmniej tydzień a ja po 5 dniach tak bardzo słabo krwawie, natomiast brzuch dalej bardzo boli. Co robić? :((((

W lutym miałam ciąże biochemiczną i krwawiłam 3 dni i wyczyściłam się sama. Ale był to 5 tc wg okresu więc zupełnie inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 13:26

• slash Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poroniłam samoistnie pusty pęcherzyk, a tabletki dostałam po samoistnym poronieniu żeby się do końca oczyścić. po 4 tabletki dopochwowe rano, wieczorem i rano i wypuścili mnie do domu. Od tamtej pory minął miesiąc czekam na @ i czas zacząć robić jakieś badania.

klz98u696p33kjce.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ