X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie bez zabiegu w 11 tyg ciąży
Odpowiedz

Poronienie bez zabiegu w 11 tyg ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Monikahaa123 Debiutantka

Wysłany: 12 października 2024, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tydzień temu poroniłam w 11 tyg ciąży pojechałam do szpitala z bólami jak podczas miesiączki i lekkim krwawieniem czas oczekiwania był długi bo ponad godzinę w tym czasie poczułam że odeszły mi wody i zaraz zaczęło się krwawienie lekarz na USG powiedział że nic już nie ma w środku czy to normalne że w 11 tyg nie było potrzebne łyżeczkowanie ? Dodam że krwawienie w pierwszy dzień było bardzo obfite i miało bardzo dużo dużych skrzepów teraz tydzień po mam lekkie krwawienie zastanawiam się tylko czy napewno nie był potrzeby zabieg

• Lavenda Autorytet

Wysłany: 12 października 2024, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikahaa123 wrote:
    Dokładnie tydzień temu poroniłam w 11 tyg ciąży pojechałam do szpitala z bólami jak podczas miesiączki i lekkim krwawieniem czas oczekiwania był długi bo ponad godzinę w tym czasie poczułam że odeszły mi wody i zaraz zaczęło się krwawienie lekarz na USG powiedział że nic już nie ma w środku czy to normalne że w 11 tyg nie było potrzebne łyżeczkowanie ? Dodam że krwawienie w pierwszy dzień było bardzo obfite i miało bardzo dużo dużych skrzepów teraz tydzień po mam lekkie krwawienie zastanawiam się tylko czy napewno nie był potrzeby zabieg

Wydaje mi się, że jest to możliwe. U mnie w 17tc zastanawiali się czy łyżeczkować, dopiero po kilku godzin obfitego krwawienia zdecydowali, że jednak jedziemy na zabieg.

preg.png

👩28 👨30

12.05.2017 - 🤱
    07.09.2024 - 👼 Maksymilian 17tc

30.12.2024 - cb 💔
    25.01.2025 - cb 💔

24.02.2025 - ⏸️
    9 dpo - beta 19,1
    11 dpo - beta 53,4
    13 dpo - beta 142,4
    15dpo - beta 349,8
    17dpo - beta 712,3
    19dpo - beta 1459,3
    22dpo - beta 5509,5

20.03 - mamy ❤️
  • M93 Autorytet

Wysłany: 12 października 2024, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikahaa123 wrote:
    Ja się oczyściłam sama, nie było potrzebne łyżeczkowanie

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    💔2024 (11tc)

(3cs po poronieniu)
    ⏸️ 04.02 🥹

preg.png

PCOS.
  • Fabregasowa Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2024, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 19tc i również bez łyżeczkowania,krwawiłam prawie 3tyg

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP.
    Pai homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb

⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
    22.03 bhcg 117, prog 37
    24.03 bhcg 288
    27.03 bhcg 1149
    31.03 bhcg 5718

Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹

~neoparin 40, acard 75, euthyrox 50
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ