Poronienie chybione po in vitro z AK
-
Komanuss wrote:Dziewczyny czy są takie tutaj które poroniły pomimo ak?
Nie miałam sytuacji z AK natomiast doświadczyłam poronień tutaj nie ma znaczenia czy jest to zarodek z adopcji nasz biologiczny podobnie z komórkami jajowymi w każdym przypadku z różnych przyczyn może dojść do poronienia . -
Krokodyl wrote:Nie miałam sytuacji z AK natomiast doświadczyłam poronień tutaj nie ma znaczenia czy jest to zarodek z adopcji nasz biologiczny podobnie z komórkami jajowymi w każdym przypadku z różnych przyczyn może dojść do poronienia .
-
Komanuss wrote:Po 1 poronieniu coś sprawdzałaś?
Podstawowe pytanie czy była wada genetyczna może powstać na każdym etapie rozwoju zarodka lekarz poradził aby oddać materiał do badań genetycznych w przypadku wady nic nie mogliśmy zrobić u mnie poronienia były zdrowych genetycznie zarodków po badaniu materiału z poronienia i zaczęłam szukać w immunologii ,hematologii ,sprawdziłam pasożyty razem z dietetykiem ,macicę stan zapalny .Byłam w dwóch klinikach poronienia miałam w jeden i drugiej lekarz z Polnej zalecił badać materiał z poronienia pod kątem wady lepiej poziom rozszerzony i badanie mikromacierzy ale nie jest to konieczność ( byłam na wywołanie w szpitalu ) -
Komanuss wrote:I co u ciebie wyszło nie tak?
Czasami musi zaklinać naprawdę wiele rzeczy w tym głowa chodziłam na yoge terapię z psychologiem ( ważne aby wybrać sprawdzonego czasami mogą bardziej zaszkodzić niż pomóc) odpowiednia dieta ,wsparcie mikrobionu zalecenia dietetyka ,immunologia ale to jest temat rzeczy wyniki badań leczenie zależy od danego lekarza metody jaką zleca badanie i tak u jednego immunologa możesz mieć wynik dodatni u innego ujemny tego samego badania jeżeli chodzi o AK i immuno nie chce się za bardzo wypowiadać jednak inna sytuacja .Bardzo często nie znamy konkretnej przyczyny tym bardziej , że kolejne ewentualne poronienie może mieć inny powód niż poprzednie. Życzę dużo pokory i sił.Pozdawiam .Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 11:01
Michasia🌸 lubi tę wiadomość
-