X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie chybione po in vitro z AK
Odpowiedz

Poronienie chybione po in vitro z AK

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 14 września, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy są takie tutaj które poroniły pomimo ak?

• Krokodyl Koleżanka

Wysłany: 14 września, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    Dziewczyny czy są takie tutaj które poroniły pomimo ak?

Nie miałam sytuacji z AK natomiast doświadczyłam poronień tutaj nie ma znaczenia czy jest to zarodek z adopcji nasz biologiczny podobnie z komórkami jajowymi w każdym przypadku z różnych przyczyn może dojść do poronienia .

preg.png

👱31 lat 🧑‍🦱33 lata
    Poronienia nawykowe
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 14 września, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodyl wrote:
    Nie miałam sytuacji z AK natomiast doświadczyłam poronień tutaj nie ma znaczenia czy jest to zarodek z adopcji nasz biologiczny podobnie z komórkami jajowymi w każdym przypadku z różnych przyczyn może dojść do poronienia .
    Po 1 poronieniu coś sprawdzałaś?

• Komanuss Autorytet

Wysłany: 14 września, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko na polnej byłaś czy jeszcze jakieś kliniki?

• Krokodyl Koleżanka

Wysłany: 14 września, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    Po 1 poronieniu coś sprawdzałaś?

Podstawowe pytanie czy była wada genetyczna może powstać na każdym etapie rozwoju zarodka lekarz poradził aby oddać materiał do badań genetycznych w przypadku wady nic nie mogliśmy zrobić u mnie poronienia były zdrowych genetycznie zarodków po badaniu materiału z poronienia i zaczęłam szukać w immunologii ,hematologii ,sprawdziłam pasożyty razem z dietetykiem ,macicę stan zapalny .Byłam w dwóch klinikach poronienia miałam w jeden i drugiej lekarz z Polnej zalecił badać materiał z poronienia pod kątem wady lepiej poziom rozszerzony i badanie mikromacierzy ale nie jest to konieczność ( byłam na wywołanie w szpitalu )

preg.png

👱31 lat 🧑‍🦱33 lata
    Poronienia nawykowe
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 15 września, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co u ciebie wyszło nie tak?

• Krokodyl Koleżanka

Wysłany: 15 września, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    I co u ciebie wyszło nie tak?

Czasami musi zaklinać naprawdę wiele rzeczy w tym głowa chodziłam na yoge terapię z psychologiem ( ważne aby wybrać sprawdzonego czasami mogą bardziej zaszkodzić niż pomóc) odpowiednia dieta ,wsparcie mikrobionu zalecenia dietetyka ,immunologia ale to jest temat rzeczy wyniki badań leczenie zależy od danego lekarza metody jaką zleca badanie i tak u jednego immunologa możesz mieć wynik dodatni u innego ujemny tego samego badania jeżeli chodzi o AK i immuno nie chce się za bardzo wypowiadać jednak inna sytuacja .Bardzo często nie znamy konkretnej przyczyny tym bardziej , że kolejne ewentualne poronienie może mieć inny powód niż poprzednie. Życzę dużo pokory i sił.Pozdawiam .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 11:01

Michasia🌸 lubi tę wiadomość

preg.png

👱31 lat 🧑‍🦱33 lata
    Poronienia nawykowe
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ