Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Poronienie › Poronienie, ciąża biochemiczna
Odpowiedz

Poronienie, ciąża biochemiczna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kiyka 123 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

W moim podpisie znajdziecie moją historię - w ciąży byłam zalewie 5 dni... Jak długo zbierałyście się psychicznie? Korzystalyście z pomocy psychologa? Ja zupełnie nie potrafię się pozbierać, obwiniam się strasznie bo w ciągu 5 dni odbyłam 3 treningi o normalnej intensywności myśląc, że na tak wczesnym etapie ciąży (niska beta, raczej nie wcześniej niż 3-4 tydzień) nie jestem w stanie zaszkodzić, tak wiele kobiet nawet nie wie, że jest w ciąży. Trenuję od prawie roku 5 razy w tygodniu, moje ciało do wysiłku jest przyzwyczajone. Zaprzestałam ćwiczenia brzucha oraz ciężarów, to było oczywiste. Teraz się obwiniam, chociaż dużo osób mi mówi, że gdyby ciąża była zdrowa to nic by się nie wydarzyło. W czwartek miałam mieć wizytę u lekarza i zapytać, jak mam postępować z treningami... Niestety nie doczekałam tej wizyty.

22.11.2017 -pierwsza biochem :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiyka 123 wrote:
    Cześć dziewczyny.

W moim podpisie znajdziecie moją historię - w ciąży byłam zalewie 5 dni... Jak długo zbierałyście się psychicznie? Korzystalyście z pomocy psychologa? Ja zupełnie nie potrafię się pozbierać, obwiniam się strasznie bo w ciągu 5 dni odbyłam 3 treningi o normalnej intensywności myśląc, że na tak wczesnym etapie ciąży (niska beta, raczej nie wcześniej niż 3-4 tydzień) nie jestem w stanie zaszkodzić, tak wiele kobiet nawet nie wie, że jest w ciąży. Trenuję od prawie roku 5 razy w tygodniu, moje ciało do wysiłku jest przyzwyczajone. Zaprzestałam ćwiczenia brzucha oraz ciężarów, to było oczywiste. Teraz się obwiniam, chociaż dużo osób mi mówi, że gdyby ciąża była zdrowa to nic by się nie wydarzyło. W czwartek miałam mieć wizytę u lekarza i zapytać, jak mam postępować z treningami... Niestety nie doczekałam tej wizyty.
    Nie obwiniaj się za to co się stało :* Może tak po prostu miało być i nie miało to związku z Twoimi ćwiczeniami :) Tyle dziewczyn przechodzi ciążę biochemiczną a nie ćwiczą :) tak po prostu się dzieje, że organizm czasami wie lepiej co jest dla Nas dobre :) Głowa do góry, będzie wszystko dobrze!!! Sama jestem po poronieniu. Koniec marca miałam zabieg. Nadal jest ciężko, ale wierzę, że będzie dobrze.

• Kiyka 123 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochana za wsparcie. A jak było u Ciebie? Możesz opowiedzieć na priv :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiyka 123 wrote:
    Dziękuję kochana za wsparcie. A jak było u Ciebie? Możesz opowiedzieć na priv :)
    a jak wysyła się wiadomość prywatną?:) jestem od niedawna na forum i nie mam pojęcia :)

• Kiyka 123 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaS1234 wrote:
    a jak wysyła się wiadomość prywatną?:) jestem od niedawna na forum i nie mam pojęcia :)

Musisz dodać mnie do przyjaciółek ( w rwwym górnym rogu "społeczność - przyjaciółki, wyszukujesz po nicku) i wteduozesz wyslac wiadomość :)

• Kiyka 123 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama Cię dodałam - wejdź proszę w "Wiadomości" (są na górze) i tam zaproszenia :)

Miasa lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ