Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie - ciąża biochemiczna
Odpowiedz

Poronienie - ciąża biochemiczna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Daria9420 Koleżanka

Wysłany: 24 września, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    W marcu poroniłam - ciąża biochemiczna. Udałam się do lekarza, dostałam skierowanie na badania. 2 lekarzy stwierdziło,s jest wszystko dobrze, 1 - coś nie do końca pasowało. Od tamtej pory staramy się dalej, ale bez rezultatu. Otrzymałam skierowania na badania, chciałam je wykonać w tym okresie, ale jestem podziębiona, wolę poczekać. Miała z Was któraś podobną sytuację?
    Poronienie i później żadnego efektu?

• Foxy_Lady Znajoma

Wysłany: 24 września, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Daria9420,
    Może coś się w międzyczasie rozregulowało? Badałaś może TSH, glukozę i insulinę na czczo ? To tacy pierwsi winowajcy, którzy przyszli mi do głowy.

• Daria9420 Koleżanka

Wysłany: 24 września, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxy_Lady wrote:
    Cześć Daria9420,
    Może coś się w międzyczasie rozregulowało? Badałaś może TSH, glukozę i insulinę na czczo ? To tacy pierwsi winowajcy, którzy przyszli mi do głowy.

TSH mam w normie, insulina waha się.. ostatnio jak robiłam miałam 10, glukoza 89, w normie.
    Jestem trochę załamana tym wszystkim...
    Dostałam teraz sporo skierowan. Tylko trochę mnie rozłożyło i nie wiem, czy je wykonywać

• Jd91 Nowa

Wysłany: 24 września, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja jestem świeżo po poronieniu 6tc+6, przeokropny ból podbrzusza i jajnika, skrzepy, niestety w bólu nie pomagały żadne tabletki.
    Teraz został ból psychiczny. Na to też nie ma tabletek.
    Moja ginekolog nie zaleciła żadnych badań bo powiedziała, że to się zdarza. I dopiero przy kolejnej takiej samej sytuacji wtedy można pokusić się o badania.
    Walczę dalej. 💪

• Foxy_Lady Znajoma

Wysłany: 24 września, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria9420 wrote:
    TSH mam w normie, insulina waha się.. ostatnio jak robiłam miałam 10, glukoza 89, w normie.
    Jestem trochę załamana tym wszystkim...
    Dostałam teraz sporo skierowan. Tylko trochę mnie rozłożyło i nie wiem, czy je wykonywać

Widziałam Twoja listę badań na innym wątku. Nie rób ich w chorobie. Lepiej odczekać.

• Foxy_Lady Znajoma

Wysłany: 24 września, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jd91 wrote:
    Hej, ja jestem świeżo po poronieniu 6tc+6, przeokropny ból podbrzusza i jajnika, skrzepy, niestety w bólu nie pomagały żadne tabletki.
    Teraz został ból psychiczny. Na to też nie ma tabletek.
    Moja ginekolog nie zaleciła żadnych badań bo powiedziała, że to się zdarza. I dopiero przy kolejnej takiej samej sytuacji wtedy można pokusić się o badania.
    Walczę dalej. 💪

Kochana, bardzo mi przykro.
    Przed kolejna próba mimo wszystko warto zrobić wymazy z kanału szyjki i pochwy, żeby spr czy nie ma bakterii. Tzw MUCHa. Ureaplasma dość powszechna, nie daje objawów a może być przyczyną strat.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ