Poronienie - ciąża biochemiczna
-
Cześć,
W marcu poroniłam - ciąża biochemiczna. Udałam się do lekarza, dostałam skierowanie na badania. 2 lekarzy stwierdziło,s jest wszystko dobrze, 1 - coś nie do końca pasowało. Od tamtej pory staramy się dalej, ale bez rezultatu. Otrzymałam skierowania na badania, chciałam je wykonać w tym okresie, ale jestem podziębiona, wolę poczekać. Miała z Was któraś podobną sytuację?
Poronienie i później żadnego efektu? -
Foxy_Lady wrote:Cześć Daria9420,
Może coś się w międzyczasie rozregulowało? Badałaś może TSH, glukozę i insulinę na czczo ? To tacy pierwsi winowajcy, którzy przyszli mi do głowy.
TSH mam w normie, insulina waha się.. ostatnio jak robiłam miałam 10, glukoza 89, w normie.
Jestem trochę załamana tym wszystkim...
Dostałam teraz sporo skierowan. Tylko trochę mnie rozłożyło i nie wiem, czy je wykonywać -
Hej, ja jestem świeżo po poronieniu 6tc+6, przeokropny ból podbrzusza i jajnika, skrzepy, niestety w bólu nie pomagały żadne tabletki.
Teraz został ból psychiczny. Na to też nie ma tabletek.
Moja ginekolog nie zaleciła żadnych badań bo powiedziała, że to się zdarza. I dopiero przy kolejnej takiej samej sytuacji wtedy można pokusić się o badania.
Walczę dalej. 💪 -
Daria9420 wrote:TSH mam w normie, insulina waha się.. ostatnio jak robiłam miałam 10, glukoza 89, w normie.
Jestem trochę załamana tym wszystkim...
Dostałam teraz sporo skierowan. Tylko trochę mnie rozłożyło i nie wiem, czy je wykonywać
Widziałam Twoja listę badań na innym wątku. Nie rób ich w chorobie. Lepiej odczekać. -
Jd91 wrote:Hej, ja jestem świeżo po poronieniu 6tc+6, przeokropny ból podbrzusza i jajnika, skrzepy, niestety w bólu nie pomagały żadne tabletki.
Teraz został ból psychiczny. Na to też nie ma tabletek.
Moja ginekolog nie zaleciła żadnych badań bo powiedziała, że to się zdarza. I dopiero przy kolejnej takiej samej sytuacji wtedy można pokusić się o badania.
Walczę dalej. 💪
Kochana, bardzo mi przykro.
Przed kolejna próba mimo wszystko warto zrobić wymazy z kanału szyjki i pochwy, żeby spr czy nie ma bakterii. Tzw MUCHa. Ureaplasma dość powszechna, nie daje objawów a może być przyczyną strat. -