X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie ,ciąża pozamaciczna
Odpowiedz

Poronienie ,ciąża pozamaciczna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem tu nowa. Chciałabym opowiedzieć swoją historię. W zeszłym roku w październiku dowiedziałam się ,że jestem w ciąży radość nie do opisania. W 5 tc zaczęłam plamic przestraszyłam się strasznie od razu do szpitala na 3 dni obserwacji. Dostawałam luteine. Zastrzyk z immunoglobuliny ,ponieważ moja grupa krwi to Arh-. Zostałam wypisana plamienie nie do końca ustalo. Leżałam leżałam i jeszcze raz nic nie robiłam wg zaleceń lekarza. 11 tc krew ... nie ma akcji serca lyzeczkowanie. Ból rozpacz Nie do opisania. W czerwcu tego roku zaczęliśmy się starać o kolejną ciążę brak miesiączki w listopadzie dwa testy pozytywne happy! Radość tez krótka okazało się ,ciąża pozamaciczna. Bardzo byśmy chcieli mieć dziecko nie mogę pogodzić się z taką ironia losu ..... być może dlatego,że bardzo chcemy nie może wyjść dobrze nie jestem w stanie pojąć niektórych spraw. Ale cóż trzeba walczyć. Czy któraś z Was miała podobna historie ?

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprawdź sobie tą listę badań co podałam na wątku CP, wydaje mi się, że powinnaś wymusić badania z tej listy na lekarzu prowadzącym.
    Trzymam za Was kciuki

feegu6l.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz już tylu tych lekarzy zmieniałam ,teraz udało Mi się dostać do specjalisty z lublina podobno dobry .... dziękuję za pomoc na pewno wezmę ze sobą ta listę. Dziękuję.

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • fo09czka Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meeegi1771 wrote:
    Witam jestem tu nowa. Chciałabym opowiedzieć swoją historię. W zeszłym roku w październiku dowiedziałam się ,że jestem w ciąży radość nie do opisania. W 5 tc zaczęłam plamic przestraszyłam się strasznie od razu do szpitala na 3 dni obserwacji. Dostawałam luteine. Zastrzyk z immunoglobuliny ,ponieważ moja grupa krwi to Arh-. Zostałam wypisana plamienie nie do końca ustalo. Leżałam leżałam i jeszcze raz nic nie robiłam wg zaleceń lekarza. 11 tc krew ... nie ma akcji serca lyzeczkowanie. Ból rozpacz Nie do opisania. W czerwcu tego roku zaczęliśmy się starać o kolejną ciążę brak miesiączki w listopadzie dwa testy pozytywne happy! Radość tez krótka okazało się ,ciąża pozamaciczna. Bardzo byśmy chcieli mieć dziecko nie mogę pogodzić się z taką ironia losu ..... być może dlatego,że bardzo chcemy nie może wyjść dobrze nie jestem w stanie pojąć niektórych spraw. Ale cóż trzeba walczyć. Czy któraś z Was miała podobna historie ?

Witaj Kochana bardzo mi przykro że tak los Ciebie doswiadczyl; ( ja mam podobną historie we wrześniu stracilam Aniolka serduszko przestalo bic, w kolejnej ciąży bylam również w listopadzie niestety ciąża pozamaciczna, stracilam okruszka i caly l
    Prawy jajowód. Dopiero minol troszkę więcej niż tydzień po laparotomii, nie wiem dlaczego takie historie nas spotykają i jaki jest w tym sens.. jakbys chciala o tym porozmawiać smialo pisz na priv. Mocno mocno Tule :*

34bwgzu3qov4higv.png

ex2bupjyy1j7l7t7.png

Nasza Córeczka Marysia 03.09.2014 [*] - 9tc
    Aniołek 29.12.2014 [*] - 8tc ciąża pozamaciczna

• gdpi Nowa

Wysłany: 8 marca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was, moja historia jest podobna
    W maju 2014 poronienie w 6tc i załamanie,we wrześniu test pozytywny radość nie do opisania.Występuje płomienie i bóle brzucha okazuje się ciąża ektopowa.wykonano laparoskopie usunięcia ciąży :( trzy dni temu miałam robione hsg i na szczęście oba jajowody są drozne i nie ma żadnych zrostow.Ból przy tym badaniu nie do opisania.dostaliśmy zielone światło od naszego ginekologa i moim marzeniem jest tylko to by się udało.ciężko to wszystko przeżyć i rozumiem Was co przeżywacie.Kiedyś się nam wkoncu uda.trzymam kciuki

Aniołek 13.05.14 6tc
    Aniołek 19.09.14 6tc cp
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ