X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie farmakologiczne w szpitalu i brak krwawienia i postępów
Odpowiedz

Poronienie farmakologiczne w szpitalu i brak krwawienia i postępów

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KatarzynkA Nowa

Wysłany: 24 sierpnia, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jeśli już taki wątek był to przepraszam ale przeczytałam pół forum i nie znalazłam. Jestem obecnie 2 dzień w szpitalu na wywołanym farmakologicznie poronieniu i pierwszą dawkę leku miałam podana ponad 24h temu i od tamtej pory regularnie dawki co 4-5h i jak do tej pory nic się nie zaczęło. Czy ktoś z was tak miał i jednak udało się lekami to wszystko zakończyć? Nie powiem trochę boję się łyżeczkowania przez te wszystkie możliwe powikłania ale czy w ogóle jest jeszcze sens próbować tabletek.
    Dla dodania kontekstu: obumarcie zarodka na tygodniu 6+5.

• Biochemiczka Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przykro mi się musisz przez to przechodzić🫂
    Nie odpowiem w 100% na Twoje pytanie, ale na mnie też słabo działały te tabletki. Krwawiłam tylko chwilę po pierwszych dwóch dawkach a potem prawie nic. Tylko wypadały mi te tabletki a jak wzięłam doustnie to tylko mikro skurcze miałam.
    Udało mi się trafić na lekarza który umiał zrobić zabieg aspiracyjny-próżniowy. Co prawda bez znieczulenia i no nie było to super przyjemne, ale ból do przeżycia. Udało mi się uniknąć łyżeczkowania, ściągali tak długo aż na usg było ok.
    Pytaj, każdego lekarza, bo mi początkowo odmówili ale w końcu znalazł się taki co się podjął.

KatarzynkA, sailor89 lubią tę wiadomość

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    07/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️ Homocysteina 9.2 umol/l 08.25
    ❗️ Kwas foliowy 12.0 ng/ml 08.25
    ❗️ Anemia Hemoglobina ⬇️ erytrocyty ⬇️ Ferrytyna 19.7 ng/ml 08.25
    ❗️ Trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
    ❓ KIR Bx; brak 2DS3
    ❓ana1 + (1:80)
    ✅ antytrombina III 113% 08.25 białko c 118%, białko s 85%, białko s aktywność 96%
    ✅ HLA-C1
    ✅ B12 448 pg/ml 08.25
    ✅ TSH 1.11 uIU/ml 07.25
    ✅ Ft4 21.7 pmol/l 07.25
    ✅ D3 51.1 ng/ml 05.25
    ✅ anxa5
    ❔Zespół antyfosfolipidowy
    ❔Kariotyp
    ❔biopsja cd56, cd138

Zerowanie bety 30.07 19710 ➡️ 25.08 65.7 ➡️ ❔

On
    ✅ HLA-C1
    ❔Kariotyp
    ❔ Morfologia nasienia
    ❔ Fragmentacja DNA
  • Wixa🌸 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatarzynkA wrote:
    Hej dziewczyny. Jeśli już taki wątek był to przepraszam ale przeczytałam pół forum i nie znalazłam. Jestem obecnie 2 dzień w szpitalu na wywołanym farmakologicznie poronieniu i pierwszą dawkę leku miałam podana ponad 24h temu i od tamtej pory regularnie dawki co 4-5h i jak do tej pory nic się nie zaczęło. Czy ktoś z was tak miał i jednak udało się lekami to wszystko zakończyć? Nie powiem trochę boję się łyżeczkowania przez te wszystkie możliwe powikłania ale czy w ogóle jest jeszcze sens próbować tabletek.
    Dla dodania kontekstu: obumarcie zarodka na tygodniu 6+5.
    Bardzo mi przykro🫂 jak się trzymasz?
    U mnie tabletki też długo nie dawały żadnego efektu, gin prowadzący zaczał już wspominać o łyżeczkowaniu, ale ruszyło się w godzinach wieczornych po x dawce leku. A w Twoim przypadku co mówią lekarze?

31l🙎‍♀️ 35l🙎

-12.2022 początek starań

-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
    -10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
    -11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌

-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
    -02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
    -22.01 drożność sono hsg ✔
    -25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)

15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
    31.03-beta 56.5
    02.04-beta 120
    04.04-beta 311
    07.04-beta 1346
    08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
    22.04-7tydzień jest serduszko 💓
    23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ