X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie farmakologiczne w szpitalu i brak krwawienia i postępów
Odpowiedz

Poronienie farmakologiczne w szpitalu i brak krwawienia i postępów

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KatarzynkA Nowa

Wysłany: 24 sierpnia, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jeśli już taki wątek był to przepraszam ale przeczytałam pół forum i nie znalazłam. Jestem obecnie 2 dzień w szpitalu na wywołanym farmakologicznie poronieniu i pierwszą dawkę leku miałam podana ponad 24h temu i od tamtej pory regularnie dawki co 4-5h i jak do tej pory nic się nie zaczęło. Czy ktoś z was tak miał i jednak udało się lekami to wszystko zakończyć? Nie powiem trochę boję się łyżeczkowania przez te wszystkie możliwe powikłania ale czy w ogóle jest jeszcze sens próbować tabletek.
    Dla dodania kontekstu: obumarcie zarodka na tygodniu 6+5.

• Biochemiczka Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przykro mi się musisz przez to przechodzić🫂
    Nie odpowiem w 100% na Twoje pytanie, ale na mnie też słabo działały te tabletki. Krwawiłam tylko chwilę po pierwszych dwóch dawkach a potem prawie nic. Tylko wypadały mi te tabletki a jak wzięłam doustnie to tylko mikro skurcze miałam.
    Udało mi się trafić na lekarza który umiał zrobić zabieg aspiracyjny-próżniowy. Co prawda bez znieczulenia i no nie było to super przyjemne, ale ból do przeżycia. Udało mi się uniknąć łyżeczkowania, ściągali tak długo aż na usg było ok.
    Pytaj, każdego lekarza, bo mi początkowo odmówili ale w końcu znalazł się taki co się podjął.

KatarzynkA, sailor89 lubią tę wiadomość

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    07/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️cross-match 36.6%
    ❗️Homocysteina 9.2 ➡️ 11.3 umol/l; kwas foliowy 12.0 ➡️ 34.9 ng/ml. Zmiana 💊
    ❗️guz w macicy? Resztki po poronieniu? histeroskopia zabiegowa ⏳
    ⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
    ✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3 -
    ✅ antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność
    ✅ B12, D3, Żelazo, Ferrytyna 19.7 ng/ml 08.25 ➡️ 33.8 ng/ml 09.25 (💊Sorbifer)
    ✅ TSH 1.11 uIU/ml, Ft4 21.7 pmol/l 07.25
    ❔Zespół antyfosfolipidowy
    ❔biopsja cd56, cd138 ⏳10/11.25

Zerowanie bety 30.07 19710 ➡️ 25.08 65.7 ➡️ 10.09 7.3 ➡️ 23.09 2.11 🙄

On
    ✅ HLA-C1, kariotyp
    ❔Morfologia nasienia
    ❔Fragmentacja DNA
  • Wixa🌸 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatarzynkA wrote:
    Hej dziewczyny. Jeśli już taki wątek był to przepraszam ale przeczytałam pół forum i nie znalazłam. Jestem obecnie 2 dzień w szpitalu na wywołanym farmakologicznie poronieniu i pierwszą dawkę leku miałam podana ponad 24h temu i od tamtej pory regularnie dawki co 4-5h i jak do tej pory nic się nie zaczęło. Czy ktoś z was tak miał i jednak udało się lekami to wszystko zakończyć? Nie powiem trochę boję się łyżeczkowania przez te wszystkie możliwe powikłania ale czy w ogóle jest jeszcze sens próbować tabletek.
    Dla dodania kontekstu: obumarcie zarodka na tygodniu 6+5.
    Bardzo mi przykro🫂 jak się trzymasz?
    U mnie tabletki też długo nie dawały żadnego efektu, gin prowadzący zaczał już wspominać o łyżeczkowaniu, ale ruszyło się w godzinach wieczornych po x dawce leku. A w Twoim przypadku co mówią lekarze?

31l🙎‍♀️ 35l🙎

-12.2022 początek starań

-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
    -10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
    -11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌

-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
    -02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
    -22.01 drożność sono hsg ✔
    -25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)

15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
    31.03-beta 56.5
    02.04-beta 120
    04.04-beta 311
    07.04-beta 1346
    08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
    22.04-7tydzień jest serduszko 💓
    23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 16 września, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wixa🌸 wrote:
    Bardzo mi przykro🫂 jak się trzymasz?
    U mnie tabletki też długo nie dawały żadnego efektu, gin prowadzący zaczał już wspominać o łyżeczkowaniu, ale ruszyło się w godzinach wieczornych po x dawce leku. A w Twoim przypadku co mówią lekarze?
    Coś badałas po poronieniu?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ