X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie i co dalej?
Odpowiedz

Poronienie i co dalej?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • asiek8 Nowa

Wysłany: 17 lutego, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Jestem po jednym poronieniu (29.12.2024 r.). Był to 10 tydzień, dostałam silnych bóli skurczowych. W szpitalu okazało się, że od ok. 2 tygodni serduszko nie bije. Miałam wykonany zabieg.
    Ginekolog powiedział, że z punktu widzenia medycznego staramy się zapomnieć o poronieniu i po odczekaniu 3 okresów możemy znów starać się o dziecko.
    Natomiast ja bardzo boję się, że sytuacja może się powtórzyć, czego bardzo chciałabym uniknąć.
    Czy są jakieś badania, które mogę, albo powinnam teraz wykonać (poza podstawowymi)? Znajoma, która straciła 2 ciąże radziła mi, żebym zrobiła badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego.

Dodam, że mam od ponad roku stwierdzoną adenomiozę.

• Natalia13245 Koleżanka

Wysłany: 17 lutego, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek8 wrote:
    Hej,
    Jestem po jednym poronieniu (29.12.2024 r.). Był to 10 tydzień, dostałam silnych bóli skurczowych. W szpitalu okazało się, że od ok. 2 tygodni serduszko nie bije. Miałam wykonany zabieg.
    Ginekolog powiedział, że z punktu widzenia medycznego staramy się zapomnieć o poronieniu i po odczekaniu 3 okresów możemy znów starać się o dziecko.
    Natomiast ja bardzo boję się, że sytuacja może się powtórzyć, czego bardzo chciałabym uniknąć.
    Czy są jakieś badania, które mogę, albo powinnam teraz wykonać (poza podstawowymi)? Znajoma, która straciła 2 ciąże radziła mi, żebym zrobiła badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego.

Dodam, że mam od ponad roku stwierdzoną adenomiozę.

Dobrze radziła my robiliśmy kariotyp u obydwojga i nadkrzepliwość panel rozszerzony u mnie. Ja żałuję że po 1 poronieniu nikt mi o tym nie powiedział bo być może 2 ciążę byśmy uratowali. Więc jak masz możliwość i pieniądze to śmiało ;)

👱93
    🧑‍🦱94

09.24 5tc 💔
    01.25 8tc 💔

27.01- badania genetyczne ✊
    Mutacja MTHFR C677T hetero
    Mutacja MTHFR A1298C hetero
    Kariotypy u obydwojga ✅
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ