X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie i starania na nowo
Odpowiedz

Poronienie i starania na nowo

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mała24 Nowa

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hei dziewczyny:)

We wrześniu przeszłam przez poronienie samoistne w 4 tyg. Po wizycie u lekarzy dowiedzieliśmy się ze poronienie przeszło całkowicie i możemy odrazu starać się o dzidzie. Normalne cykle mam co 28 dni. Po poronieniu wszystko było opóźnione przez pierwszy miesiąc ale gdy wkoncu dostałam miesiączkę po 14 dniach prawidłowo miałam owulacje monitorowana przez ginekologa jak i testami owulacyjnymi. Dzisiaj dzień okresu i znowu go brak. Dodam ze test wyszedł negatywny z porannego moczu a temperatura podwyższona 37.1.
    Czy był ktoś z was w takiej sytuacji ?

• Ewela1234 Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Poronilam 3 tyg temu wczesna ciaza poronienie samoistne.Od paru dni mam zgage jak przy pierwszej ciazy i bol piersi zrobilam od tak wczoraj test i jest druga kreska cien kreski czy to moze byc ciaza kolejna czy jeszcze hormony buzuja po poronieniu?Ktos mial taka sytuacje?

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała24 wrote:
    Hei dziewczyny:)

We wrześniu przeszłam przez poronienie samoistne w 4 tyg. Po wizycie u lekarzy dowiedzieliśmy się ze poronienie przeszło całkowicie i możemy odrazu starać się o dzidzie. Normalne cykle mam co 28 dni. Po poronieniu wszystko było opóźnione przez pierwszy miesiąc ale gdy wkoncu dostałam miesiączkę po 14 dniach prawidłowo miałam owulacje monitorowana przez ginekologa jak i testami owulacyjnymi. Dzisiaj dzień okresu i znowu go brak. Dodam ze test wyszedł negatywny z porannego moczu a temperatura podwyższona 37.1.
    Czy był ktoś z was w takiej sytuacji ?
    Jak się sytuacja rozwinęła? Mam nadzieję, że @ nie przyszła i dwie kreski się pokazały na teście :)

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela1234 wrote:
    Hej.Poronilam 3 tyg temu wczesna ciaza poronienie samoistne.Od paru dni mam zgage jak przy pierwszej ciazy i bol piersi zrobilam od tak wczoraj test i jest druga kreska cien kreski czy to moze byc ciaza kolejna czy jeszcze hormony buzuja po poronieniu?Ktos mial taka sytuacje?
    Cześć, jeśli poroniłaś w 4-5 tyg to istnieje szansa, że w kolejnym cyklu będzie normalna owulacja, która doprowadzi do ciąży.
    Doczytałam teraz, że poroniłaś 3 tyg temu. Czyli teraz jest mniej więcej 21dc? Trochę za wcześnie na objawy ciążowe. Jeśli owulację byś miała w 14dc to w ciagu kolejnych 6-12 dni zarodek będzie próbował się zagnieździć. Beta wychodzi dodatnia dopiero po zagnieżdżeniu, dlatego zaleca się robić testy w dniu spodziewanej @.

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ