X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie i starania na nowo
Odpowiedz

Poronienie i starania na nowo

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mała24 Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 13 listopada 2018, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hei dziewczyny:)

    We wrześniu przeszłam przez poronienie samoistne w 4 tyg. Po wizycie u lekarzy dowiedzieliśmy się ze poronienie przeszło całkowicie i możemy odrazu starać się o dzidzie. Normalne cykle mam co 28 dni. Po poronieniu wszystko było opóźnione przez pierwszy miesiąc ale gdy wkoncu dostałam miesiączkę po 14 dniach prawidłowo miałam owulacje monitorowana przez ginekologa jak i testami owulacyjnymi. Dzisiaj dzień okresu i znowu go brak. Dodam ze test wyszedł negatywny z porannego moczu a temperatura podwyższona 37.1.
    Czy był ktoś z was w takiej sytuacji ?

  • Ewela1234 Koleżanka
    Postów: 40 11

    Wysłany: 17 listopada 2018, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Poronilam 3 tyg temu wczesna ciaza poronienie samoistne.Od paru dni mam zgage jak przy pierwszej ciazy i bol piersi zrobilam od tak wczoraj test i jest druga kreska cien kreski czy to moze byc ciaza kolejna czy jeszcze hormony buzuja po poronieniu?Ktos mial taka sytuacje?

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 17 listopada 2018, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała24 wrote:
    Hei dziewczyny:)

    We wrześniu przeszłam przez poronienie samoistne w 4 tyg. Po wizycie u lekarzy dowiedzieliśmy się ze poronienie przeszło całkowicie i możemy odrazu starać się o dzidzie. Normalne cykle mam co 28 dni. Po poronieniu wszystko było opóźnione przez pierwszy miesiąc ale gdy wkoncu dostałam miesiączkę po 14 dniach prawidłowo miałam owulacje monitorowana przez ginekologa jak i testami owulacyjnymi. Dzisiaj dzień okresu i znowu go brak. Dodam ze test wyszedł negatywny z porannego moczu a temperatura podwyższona 37.1.
    Czy był ktoś z was w takiej sytuacji ?
    Jak się sytuacja rozwinęła? Mam nadzieję, że @ nie przyszła i dwie kreski się pokazały na teście :)

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 17 listopada 2018, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela1234 wrote:
    Hej.Poronilam 3 tyg temu wczesna ciaza poronienie samoistne.Od paru dni mam zgage jak przy pierwszej ciazy i bol piersi zrobilam od tak wczoraj test i jest druga kreska cien kreski czy to moze byc ciaza kolejna czy jeszcze hormony buzuja po poronieniu?Ktos mial taka sytuacje?
    Cześć, jeśli poroniłaś w 4-5 tyg to istnieje szansa, że w kolejnym cyklu będzie normalna owulacja, która doprowadzi do ciąży.
    Doczytałam teraz, że poroniłaś 3 tyg temu. Czyli teraz jest mniej więcej 21dc? Trochę za wcześnie na objawy ciążowe. Jeśli owulację byś miała w 14dc to w ciagu kolejnych 6-12 dni zarodek będzie próbował się zagnieździć. Beta wychodzi dodatnia dopiero po zagnieżdżeniu, dlatego zaleca się robić testy w dniu spodziewanej @.

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ