X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie pomóc
Odpowiedz

Poronienie pomóc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Natalia199701 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam pisze z pytaniem co dalej mam robić. 18 lutego byłam u ginekologa, żeby potwierdzić ciążę, widział tylko pęcherzyk bo to był około 4-5 tydzień. Dzień później 19 lutego zaczęłam krwawić, konsultowałam się telefonicznie z ginekologiem i kazał pilnie jechać na sor bo jeżeli dzieje się coś złego tam mi pomogą podadzą kroplówkę i tak dalej. Trafiłam na sor (zaznaczę że nie mam ubezpieczenia zdrowotnego) lekarz przyszedł zapytał co się dzieje kazał usiąść na fotelu zbadał wziernikiem i stwierdził że to miesiączka, że takie rzeczy się zdarzają i kazał zrobić nazajutrz betę hcg że powinna mieć już kilka tysięcy natomiast nie zrobił nic w kierunku pomocy i nie spisał moich danych więc nie mam potwierdzenia że byłam na sorze.(w piątek 14 lutego miała ponad 1.6 tysiąca) krwawienie nie ustępowało a 20 lutego beta wynosiła ponad 5.7 tysięcy co mnie uspokoiło bo przecież miała urosnąć. Natomiast nie dało mi to spokoju i poszłam 24 lutego do innego ginekologa i on potwierdził poronienie. Kazał zrobić betę hcg na drugi dzień i ta wynosiła ponad 1.8tysiaca. I pytał czy czekamy czy robimy zabieg łyżeczkowania. Tak jak wspomniałam nie mam ubezpieczenia więc bronię się przed tym zabiegiem bo jest dość kosztowny, więc lekarz zdecydował że zaczekamy do dzisiaj 3 marzec i zrobię betę hcg i wynik wynosi 153.620. Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć co mam dalej zrobić? Czy czekać aż beta spadnie do zera czy może są jakieś placówki gdzie zabieg łyżeczkowania zrobią za darmo?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ