X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie trwa, co dalej?
Odpowiedz

Poronienie trwa, co dalej?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Emilia1988 Znajoma

Wysłany: 10 lutego, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam pytanie bo mam wątpliwość i chcę wiedzieć jak to było u Was.

Wczoraj doszło do samoistnego poronienia (puste jajo płodowe), duże krwawienie świeże i czerwone, dwa wielkie skrzepy wielkości kciuków, bo wydaleniu ich poczucie ulgi i dziś od rana krwawienie ale czyste bez skrzepów. W szpitalu powiedzieli że mam iść do swojego lekarza na kontrolę a nie przyjeżdżać do szpitala, ale moja ginekolog ma pierwszy wolny termin dopiero 19.02. Powinnam gdzieś jechać zrobić usg czy się samo oczyszcza lub już oczyściło czy czekać? Czy zrobią usg przy takim obfitym krwawieniu czy faktycznie czekać? Nie wiem co robic.

• Kokosik Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ♥️
    Moim zdaniem na spokojnie możesz poczekać do 19 lutego.
    Jeżeli nie masz w tym momencie żadnych niepokojących objawów, to spokojnie czekaj. Macica potrzebuje czasu żeby się oczyścić

31 👩‍🦳 34 🧔‍♂️
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️
  • Emilia1988 Znajoma

Wysłany: 10 lutego, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kokosik za odpowiedź ❤️

Pierwszy raz w życiu ronię i czuję niepokój, nawet nie wiem co to miałoby być „niepokojące objawy”…wczoraj przy wydalaniu tych skrzepów ból był niemiłosierny, przez cały dzień ketonal, no-spa a na noc paracetamol bo ketonalu wzięłam już maksymalną dobową ilość. Dzisiaj ból jest taki typowo menstruacyjny, skurcze i cierpnięcie krzyża, krwi tylko jest duuuuuuzo więcej niż przy zwykłym okresie.
    Jest mi też trochę słabo, ale to pewnie przez ubytek krwi. Czy Ty podobnie przechodziłaś swoją osobistą traumę?

• Dorii Znajoma

Wysłany: 10 lutego, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja roniłam po tabletkach, ale było podobnie. Pierwszy dzień to cały czas tabletki przeciwbólowe, bo nie dało się wytrzymać. Potem takie klasyczne krwawienie. Myślę, że spokojnie możesz czekać na kontrole, chyba że krwawienie lub ból wzrośnie, to wtedy lepiej na sor jechac, żeby sprawdzili czy coś się złego nie dzieje.

👩🏻 92
    👨🏻 92

Początki starań 2024
    03/24 💔 9tydz
    10/24 💔 7tydz

✅ tarczyca
    ✅wit B12 , wit D
    ✅progesteron
    ❌ ferrytyna, prolaktyna, LH/FSH, estradiol
    ✅ANA
    ✅P/c. p. kardiolipinie

?? trombofilia
    ?? nasienie
    ?? bakterie
    ?? KIR

💊 Ovarin, wit D
  • Janette Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zalezy ktory tydz ciazy byl ale tak mnie tez uspokoili ze to jest normalne,bole skurczowe pozniej jak okresowe,krwi podczas skurczu mialam najwiecej i tuz po. Myslalam wrecz ze krwotoku dostalam ale to byl 12 tydz to dlatego bylo sporo i dalam rade sama,naturalnie bez wywolania bez czyszczenia. Ja trafilam do szpitala bo sie orzestraszulam wtedy ilosci krwi.nie sprawdzsli mnie,dopiero po skonczonym krwawieniu byla kontrola hcg i usg sama zrobilam.Tylko ja nie bylam w Polsce a wiem ze w Polsce inaczej to moze wygladac. Spokojnie organizm wie co robi.Gdyby byla goraczka czy brzydki zapach to wtedy trzeba do szpitala bo oznacza to przebieg z zakazeniem. U mnie temp byla lekko podwyzszona,moze z bolu bo skurcze byly ciezkie do wytrzymania. Tak trauma mi po tym zostala tak ze teraz jestem juz wyzej w ciazy i boje sie najbardziej tego bolu bo doswiadczylam tylko tego. Po bolu nie bylo pocieszenia w postaci dziecka. Teraz drze czasem czy do konca bedzie ok i bede je miala.

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
    Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
    Wszystko ok, 366 gram
    TP: 25 lipiec
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia1988 wrote:
    Dziękuję Kokosik za odpowiedź ❤️

Pierwszy raz w życiu ronię i czuję niepokój, nawet nie wiem co to miałoby być „niepokojące objawy”…wczoraj przy wydalaniu tych skrzepów ból był niemiłosierny, przez cały dzień ketonal, no-spa a na noc paracetamol bo ketonalu wzięłam już maksymalną dobową ilość. Dzisiaj ból jest taki typowo menstruacyjny, skurcze i cierpnięcie krzyża, krwi tylko jest duuuuuuzo więcej niż przy zwykłym okresie.
    Jest mi też trochę słabo, ale to pewnie przez ubytek krwi. Czy Ty podobnie przechodziłaś swoją osobistą traumę?

Ja roniłam w szpitalu - miałam indukcję poronienia wywołałaną farmakologicznie bo miałam poronienie zatrzymane.
    2 dni zwijałam się z bólu, miałam skurcze, zawroty głowy itd- to są też skutki przyjmowania cytotec.
    Obserwuj przede wszystkim zapach krwi, kolor.
    Moja przyjaciółka miała po prostu nieprzyjemny zapach tych skrzepów i się okazało, że musiała wrócić do szpitala na zabieg.
    Ja po wyjściu ze szpitala krwawiłam jeszcze z 5 dni. U każdego inaczej - to był koniec listopada. Dopiero 20 grudnia miałam wizytę kontrolną, na której wyszło że jest ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 15:59

31 👩‍🦳 34 🧔‍♂️
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️
  • Milaaa111 Nowa

Wysłany: 11 lutego, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja porobiłam w 13 tygodniu, dostałam krwotoku w domu, po 15 minutach byłam w szpitalu, już z ogromnymi skrzepami, skończyło się zabiegiem i po nim przez 2 tygodnie dalej krwawiłam ze skrzepami. Po 5 tygodniach okres, który trwał 2 tygodnie, znowu ze skrzepami, straciłam ogromną ilość krwi, moja energia aktualnie na poziomie zero, ale wspomagam się dietą i żelazem na receptę. Lekarz powiedział,że to ok i nie martwić się takim mocnym krwawieniem, to znaczy się się oczyszcza, ale byłam w szoku, wręcz przerażona tym ile trwał ten pierwszy okres po poronieniu

• Emilia1988 Znajoma

Wysłany: 11 lutego, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za odpowiedzi…uspokoilyscie mnie trochę (choć w tym czasie ciezko o coś pocieszającego). Mam nadzieję, że zabieg nie będzie potrzebny, bo jego boję się najbardziej. Dzisiaj o 15 mam wizytę u mojej ginekolog bo dzwoniłam do niej i kazała mi przyjechać. Zobaczymy co będzie dalej.

• Emilia1988 Znajoma

Wysłany: 11 lutego, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby ktoś tu wchodził i był ciekawy…

04.02. Diagnoza puste jajo płodowe, ciąża zatrzymana w 5+5, odstawienie luteiny
    06.02. Pierwsze plamienia (brunatne w śluzie)
    07.02. Brunatne plamienie bez bólu i innych objawów
    08.02. Krwawienie świeżą czerwoną krwią bez skrzepów
    09.02. Wydalenie z krwią dwóch wielkich skrzepów wielkości kciuków, przepotężny ból skurczowy
    10.02. Nadal obfite krwawienie z małymi skrzypkami
    11.02. Wizyta kontrolna u gin, w usg macica czysta, obkurczona, endometrium prawidłowe jednorodne
    19.02. Będzie kolejna kontrola, mam do tego czasu zrobić morfologię żeby wykluczyć anemię po utracie dużej ilości krwi

• kasialinkaa Ekspertka

Wysłany: 13 lutego, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia1988 wrote:
    Gdyby ktoś tu wchodził i był ciekawy…

04.02. Diagnoza puste jajo płodowe, ciąża zatrzymana w 5+5, odstawienie luteiny
    06.02. Pierwsze plamienia (brunatne w śluzie)
    07.02. Brunatne plamienie bez bólu i innych objawów
    08.02. Krwawienie świeżą czerwoną krwią bez skrzepów
    09.02. Wydalenie z krwią dwóch wielkich skrzepów wielkości kciuków, przepotężny ból skurczowy
    10.02. Nadal obfite krwawienie z małymi skrzypkami
    11.02. Wizyta kontrolna u gin, w usg macica czysta, obkurczona, endometrium prawidłowe jednorodne
    19.02. Będzie kolejna kontrola, mam do tego czasu zrobić morfologię żeby wykluczyć anemię po utracie dużej ilości krwi
    W którym byłaś tygodniu według om ze dostałaś diagnozę pustego jaja płodowego ?

35 👩 36 🧔🏻‍♂️ 👩 2015
    Starania o rodzeństwo .
    24.01.2025r ⏸️ 02/25 💔 6/7 t
    SERPINE1 , MTHFR hetero
    Prolaktyna 4dc - 25
    Żelazo - z 140,00 na 70 Ferrytyna- 18,00
    Glukoza- 93, Insulina - 3,9
    TSH - 1,40 FT3- 3,49 FT4- 1,28
    Wit B12- 738 ,Wid D - 55,00 Kwas foliowy- 6,90
    usg i cytologia ✅ wizyta po poronieniu ⌛
    Progesteron 7 dpo 21,44
    Różyczka - przeciwciała IgG 79,50
  • Owieczkaaa Koleżanka

Wysłany: 13 lutego, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasialinkaa wrote:
    W którym byłaś tygodniu według om ze dostałaś diagnozę pustego jaja płodowego ?

U mnie byłam w OM 6+4 i wyszło puste jajo płodowe wg USG zatrzymane na 5+3.

🙋🏻‍♀️29 🙋‍♂️29

1cs - 09.24 biochem?
    5cs - 12.24 ⏸️, 💔 6 tydzień
    6cs - 🙏🏻
  • kasialinkaa Ekspertka

Wysłany: 13 lutego, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 6+2 według om byłam wczoraj u gina i tylko pęcherzyk mały 0,56 cm . Ani zarodka ani nic . Nie liczę że ciąża może być młodsza bo miałam owulację w 12,13 dniu cyklu . Mam przyjść w przyszłą środę i zobaczymy. Ale mam negatywne myśli .

35 👩 36 🧔🏻‍♂️ 👩 2015
    Starania o rodzeństwo .
    24.01.2025r ⏸️ 02/25 💔 6/7 t
    SERPINE1 , MTHFR hetero
    Prolaktyna 4dc - 25
    Żelazo - z 140,00 na 70 Ferrytyna- 18,00
    Glukoza- 93, Insulina - 3,9
    TSH - 1,40 FT3- 3,49 FT4- 1,28
    Wit B12- 738 ,Wid D - 55,00 Kwas foliowy- 6,90
    usg i cytologia ✅ wizyta po poronieniu ⌛
    Progesteron 7 dpo 21,44
    Różyczka - przeciwciała IgG 79,50
  • Emilia1988 Znajoma

Wysłany: 13 lutego, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza wizyta i tam według OM powinno być 8+1, a ciąża według USG pokazywała 5+5, pęcherzyk 8,6mm, gin powiedziała że mogła przesunąć się owulacja ale ona nie nastawiałaby się na sukces bo beta też nieprawidłowo przyrastała (o ok 44%), kazała przyjść za tydzień, czyli według OM powinno być 9+1 a tam w USG dalej 5+5 a pęcherzyk skurczył się do 8,0mm i wtedy dostałam diagnozę. Dziś przestałam krwawić. Czyli krwawiłam równy tydzień. Jeszcze 19.02. Mam kontrole, ale gin już teraz mówiła że macica ładnie sama się oczyściła.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ