X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie, ujemna grupa krwi i problemy z zajściem w ciążę
Odpowiedz

Poronienie, ujemna grupa krwi i problemy z zajściem w ciążę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Dwa lata temu przeszłam ciążę pozamaciczną. Był to wtedy 1cykl starań, wystarczyło jedno współżycie aby się udało. Okazało się że mam ujemną grupę krwi, podano mi immunoglobuline. Był rok przerwy w staraniach. W tamtym roku robiłam badanie drożności, jajowody drożne, zaczęły się starania, które nie dają żadnego efektu , to już 9 cykl. Czy to prawda, że przy kolejnej ciąży zawsze występuje konflikt serologiczny i trudniej jest zajść w ciążę? Ginekologicznie wszystko ok, miesiączki zazwyczaj regularne, owulacje też występują a w ciążę zajść się nie udaje

• Silenka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    Cześć. Dwa lata temu przeszłam ciążę pozamaciczną. Był to wtedy 1cykl starań, wystarczyło jedno współżycie aby się udało. Okazało się że mam ujemną grupę krwi, podano mi immunoglobuline. Był rok przerwy w staraniach. W tamtym roku robiłam badanie drożności, jajowody drożne, zaczęły się starania, które nie dają żadnego efektu , to już 9 cykl. Czy to prawda, że przy kolejnej ciąży zawsze występuje konflikt serologiczny i trudniej jest zajść w ciążę? Ginekologicznie wszystko ok, miesiączki zazwyczaj regularne, owulacje też występują a w ciążę zajść się nie udaje
    Grupa krwi nie ma żadnego wpływu na zapłodnienie. Przy ujemnej grupie krwi matki sprawdza się przeciwciała będąc już w ciazy

💙🩷
  • Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję. A czy przy ewentualnej kolejnej utracie ciąży należy podać kolejny raz immunoglobulinę czy wystarczy ją przyjąć raz w życiu? Przecież czasami kobieta nie wie, że jest w ciąży, normalnie dostaje okres, co w takiej sytuacji ?

• Silenka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    Dziekuję. A czy przy ewentualnej kolejnej utracie ciąży należy podać kolejny raz immunoglobulinę czy wystarczy ją przyjąć raz w życiu? Przecież czasami kobieta nie wie, że jest w ciąży, normalnie dostaje okres, co w takiej sytuacji ?
    Mi przy drugiej cp podali immunoglobuliny tak samo jak w pierwszej. Jak już bedzie ciaza lekarz prowadzący na pewno zleci badania w kierunku konfliktu, więc nie martw się. Jedyne co powinnas teraz wiedziec, to to , że na starania nie ma to najmniejszego wplywu, więc spokojnie ❤️

💙🩷
  • Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silenka wrote:
    Mi przy drugiej cp podali immunoglobuliny tak samo jak w pierwszej. Jak już bedzie ciaza lekarz prowadzący na pewno zleci badania w kierunku konfliktu, więc nie martw się. Jedyne co powinnas teraz wiedziec, to to , że na starania nie ma to najmniejszego wplywu, więc spokojnie ❤️
    Dziękuję za rozjaśnienie mi tego problemu 🤩 martwiłam się, że przyczyną niepowodzeń może być właśnie konflikt. Więc przyczyn trzeba szukać gdzieś indziej

Silenka lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ