Potrzebuje porady, pomocy, wsparcia
-
Witam pisze z pytaniem co dalej mam robić. 18 lutego byłam u ginekologa, żeby potwierdzić ciążę, widział tylko pęcherzyk bo to był około 4-5 tydzień. Dzień później 19 lutego zaczęłam krwawić, konsultowałam się telefonicznie z ginekologiem i kazał pilnie jechać na sor bo jeżeli dzieje się coś złego tam mi pomogą podadzą kroplówkę i tak dalej. Trafiłam na sor (zaznaczę że nie mam ubezpieczenia zdrowotnego) lekarz przyszedł zapytał co się dzieje kazał usiąść na fotelu zbadał wziernikiem i stwierdził że to miesiączka, że takie rzeczy się zdarzają i kazał zrobić nazajutrz betę hcg że powinna mieć już kilka tysięcy natomiast nie zrobił nic w kierunku pomocy i nie spisał moich danych więc nie mam potwierdzenia że byłam na sorze.(w piątek 14 lutego miała ponad 1.6 tysiąca) krwawienie nie ustępowało a 20 lutego beta wynosiła ponad 5.7 tysięcy co mnie uspokoiło bo przecież miała urosnąć. Natomiast nie dało mi to spokoju i poszłam 24 lutego do innego ginekologa i on potwierdził poronienie. Kazał zrobić betę hcg na drugi dzień i ta wynosiła ponad 1.8tysiaca. I pytał czy czekamy czy robimy zabieg łyżeczkowania. Tak jak wspomniałam nie mam ubezpieczenia więc bronię się przed tym zabiegiem bo jest dość kosztowny, więc lekarz zdecydował że zaczekamy do dzisiaj 3 marzec i zrobię betę hcg i wynik wynosi 153.620. Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć co mam dalej zrobić? Czy czekać aż beta spadnie do zera czy może są jakieś placówki gdzie zabieg łyżeczkowania zrobią za darmo?
-
Jesli beta spada to powinno sie z tych plamien rozkrecic poronienie i coraz wieksze krwawienie. Czasem przeciaga sie to do dwoch tyg w sumie. U mnie wszystkie poronienia tyle trwaly wlasnie,plamienie okolo 5 dni i potem juz jeden dzien skurczy i krwawienie. Jesli to jest przed 8 tyg dasz rade sama spokojnie w domu. Tak sa skurcze i mocne bole,mozesz chlusnac krwia lub nie. Nie przestrasz sie bo tak to wyglada. Mozesz wziasc silniejsze leki przeciwbolowe. Jedynie trzeba pilonowac aby nie bylo wyzszej temp oraz bezydkiego zapachu. Po nastepnej miesiaczce trzrba sprawdzic czy beta juz spadla do zera,mozna zrobic test ciazowy aby sprawdzic czy hormon hcg juz spadl. Trzymaj sie.nie wiem tylko jak inteeoretowac ten wynik bety,to jest 153 tys czy 153jednostki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:44
Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystkie inne badania ok
2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka -